18. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V play off půjdeme ukázat, že hrát umíme, říká střešovická Adéla Zehrerová. Sama si přeje Chodov

 



Nejvyšší výhrou v sezoně v neděli korunovaly povedenou základní část. Hráčky Tatranu si triumfem nad FBC Ostrava 5:1 pojistily 7. místo, ziskem 28 bodů navíc o 17 vylepšily svou loňskou sbírku. Mladý tým předvedl, jak je důležité zvládnout začátek soutěže. Po 4 kolech byl 100% a nakonec si dokráčel pro místenku v play off. Podle útočnice Adély Zehrerové bylo podstatné, že celek zůstal pohromadě a neopustily jej starší hráčky, které přinášejí klid a rozvahu.

„Tatranky“ zvládly v úvodu ročníku přesně ty zápasy, které potřebovaly, aby prošly do play off. „Díky dobrému losu jsme se hodně soustředily na začátek soutěže, a pokud jsme si chtěly play off zahrát, tyto 4 výhry byly velmi důležité,“ připomíná Zehrerová. Navíc přidává ještě jeden fakt, jejichž optikou jsou úspěchy nad Olomoucí, Jihlavou, Vinohrady a Ostravou ještě výhodnější. „Celkem 3 ze 4 utkání jsme vyhrály na hřišti soupeře, což se pak doma lépe potvrzuje,“ usmívá se.

Druhým pilířem úspěchu Střešovic podle ní bylo, že tým zůstal pohromadě. „Hodně jsme se naučily. Podstatné zápasy, které jsme prohrávaly, jsme začaly vyhrávat. A rovněž bylo důležité, že tým neopustily starší hráčky,“ míří Zehrerová, která je ve 30 letech nejstarší v týmu, na opory jako Barboru Beranovou nebo Helenu Perlíkovou.

Ve druhé polovině sezony se možná opticky potvrdilo, že první vyhrání z kapsy skutečně vyhání. Trenér Luděk Pasecký byl často velmi kritický a zdálo se, jako by týmu došla šťáva. „To si nemyslím. Prostě jsme hrály se soupeři, na které zatím nemáme. Ze silnějších týmů jsme dokázaly vzít body akorát Liberci. A je pravda, že teď nejsme s naší hrou příliš spokojeny,“ říká.

Jako problémové vnímá až utkání s Jihlavou z předminulého týdne. „Už jsme si chtěly zajistit účast v play off, projevila se na nás velká nervozita a vůbec se nám nedařilo,“ ohlíží se.

Vyřazovací boje si půjde mladý tým s čistou hlavou užít. „Většina hráček bude teprve sbírat zkušenosti, protože play off nikdy nehrála, ale určitě budeme bojovat a chceme ukázat, že florbal hrát umíme, že to s námi nebudou mít soupeři jednoduché,“ hlásí bojovně majitelka 9 bodů (5+4).

Z kvarteta potenciálních soupeřů by si nejraději vybrala Chodov. „Hrálo by se v Praze, takže by mohli přijít diváci. S Chodovem se nám navíc hraje dobře a většinou to jsou celkem zajímavé zápasy,“ uvažuje Zehrerová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*