19. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Výkon jako proti Vítkovicím je zcela neakceptovatelný, zlobí se kouč FbŠ Jan Kaňkovský

 



Duely Vítkovic s Bohemians, to byla v ženské extralize vždy záruka velké bitvy dvou nesmiřitelných rivalů. Tento ročník je však jiný: v Praze vyhrály domácí hráčky 7:3, Ostravanky se pak v neděli pomstily dokonale a zelenobílý celek poslaly domů s debaklem 1:8. Což kouče zelenobílých Jana Kaňkovského pořádně dopálilo.

Teoreticky mohly Pražanky v případě výhry pomýšlet na celkové vítězství v základní části, cíl ale měly jiný. „Fakticky tento výsledek znamená pouze to, že jsme ztratili možnost dosáhnout na 3. příčku, a tím si volit soupeře pro čtvrtfinále,“ dívá se na situaci reálně hlavní kouč Jan Kaňkovský.

Směrem k vyřazovacím bojům jej výsledek také příliš netrápí. „Play off bude úplně jiná soutěž a jsem přesvědčen o tom, že tato prohra nebude mít vliv na výsledek v něm,“ hodnotí.

Pro vítězky má slova uznání. „Vítkovické hráčky měly na naší obranné polovině na vše spostu času, ale v útoku nám nic nedarovaly a jejich chuť vyhrát každý osobní souboj byla patrná,“ vyzdvihuje nasazení protivníka.

Chyby svých svěřenkyň pojmenovává jasně. „Nebyli jsme dostatečně důrazní, nechávali soupeře rozehrávat a nepokrývali jsme předbrankový prostor,“ vyjmenovává oblasti, ve kterých nebyl spokojen.

A především poslední jmenovaný neduh jej pořádně rozlítil. „Je to věc, která nás na utkání štve nejvíc, hráčky měly jasné pokyny a instrukce, jak předbrankový prostor bránit,“ hořekuje Jan Kaňkovský. „Speciálně právě na tuto činnost jsme je ještě upozorňovali,“ ještě jednou se zastaví u místy až neuvěřitelné volnosti, kterou Ferenčíková, Pastušková nebo Klapitová tvrdě trestaly. „Bohužel bez nasazení a koncentrace to opravdu nepůjde,“ uzavírá nepříjemnou část zápasového rozboru.

Někoho by po přečtení posledních řádků mohlo napadnout, jestli se nechystá u Pražanek nechystá nějaké zásadní opatření, to prý podle hlavního trenéra nenastane. „Hráčkám jsme ale dali najevo, co si o takovém výkonu myslíme a že je zcela neakceptovatelný,“ říká muž, který se na střídačce doplňuje s Michalem Jedličkou. „Jsem přesvědčen o tom, že si z toho holky vzaly to pravé a nadále už budou předvádět jen svou zelenobílou sílu,“ věří Kaňkovský.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*