23. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov sebral Vítkovicím sen o triumfu v základní části. Poslední po další výhře Vinohrad skončila Jihlava

 



Základní část vyhrál poosmé v řadě Herbadent. Vítkovice totiž stejně jako loni klopýtly na poslední překážce na Chodově a prohra je tentokrát dokonce srazila až na celkové 3. místo. Za nimi následují Bohemians a Liberec, který v hodině dvanácté uhájil příslušnost k elitní pětce výrazným vítězstvím nad ELITE. Na opačném konci tabulky se zbavily poslední příčky Královské Vinohrady, které vyhrály podruhé za sebou.

Vítkovice dopadly na Chodově ještě hůř než před rokem. Porážka 2:5 totiž pro ně znamená, že je na stříbrném stupínku vystřídal jejich přemožitel, což může být při případném vzájemném semifinále citelná újma. Vyrovnaný zápas rozhodla 3. třetina, v níž si domácí hráčky vypracovaly náskok 4:2, který pak při vítkovické hře bez brankářky vylepšila Lucie Paulovičová.

Úřadující vicemistryně, jimž chyběla reprezentační obránkyně Zuzana Halfarová i jeden z trenérů Tomáš Martiník, tak na Chodov na jeho hřišti nenašly recept v 5 z posledních 6 vzájemných duelů. „Na můj vkus to bylo až příliš tvrdě vedené utkání. O body jsme přišli některými nezvládnutými individuálními výkony, což se proti kompaktnímu Chodovu projevilo, a to musíme do play off zlepšit,“ uvedl kouč poražených Jiří Velecký.

Nakonec jen o 3 body zpět za jeho týmem skončili Bohemians, jehož hráčky uzavřely základní část debaklem Židenic 11:1. Vítězka kanadského bodování a nejlepší střelkyně Gabriela Žůrková se sice stylově nerozloučila hattrickem, zato na něj přispěla nahrávkou Ivetě Hyršlové. Celkem 4 body (2+2) zaznamenala Eliška Křížová.

Tutéž porci zvládla i liberecká Martina Dostalíková, ovšem všechno to byly trefy a její 4gólové představení znamenalo rozdíl v zápase s ELITE (7:3). Crazy girls v přímém souboji o 5. místo obstály, svého soupeře na něm na poslední chvíli vystřídaly a pod Ještědem se bude možná mluvit o impulzu, který týmu dodala klubová legenda Tomáš Erben.

Ten se týden po oslavách 20 let klubu postavil na střídačku coby pravá ruka Lenky Bartošové a přišel s jasným cílem: přes některý z týmů elitní čtyřky dostat Liberec do semifinále play off. Je vidět, že Tomášův návrat na lavičku domácích týmu prospěl, přeji mu, aby mu podmínka, kterou si dal, vyšla,“ řekl upřímně jeden z trenérů ELITE Stanislav Richter.

Týmy, které míří do play down, si to na něj v posledním kole základní části naostro vyzkoušely. Výhra Královských Vinohrad na hřišti FBC Ostrava 5:3, kterou v poslední minutě při hře bez brankářky pečetila Zuzana Macurová, totiž vynesla pražský tým na předposlední příčku a právě k duelům s celkově desátým FBC. „Výhra nás těší, ale vůbec nic neřeší. Potkáme se už za 2 týdny, a to půjde o všechno. Po dnešku víme, že to bude boj,“ tušil kouč SKV Vilém Svoboda.

Další příprava na bitvu o záchranu přinesla mírný optimismus do řad jihlavských florbalistek. Ty s Olomoucí doma prohrávaly po úvodní části 0:3, ale 3 brankami v závěrečné třetině vyrovnaly. Evě Mácové se to přitom povedlo pouhých 7 vteřin před koncem.

FBŠ čekalo počtvrté v sezoně prodloužení, tentokrát jej díky nájezdu Martiny Svobodové poprvé v sezoně zvládlo. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, chválím holky za příkladnou bojovnost. Mrzí nás jen množství neproměněných šancí,“ shrnul jihlavský lodivod Petr Jindra.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*