23. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Zrádné ELITE padlo na Vítkovice. Bude to náročné, přiznává kouč Ostravanek

 



Loni jedna vyrovnaná série s dramatickým potenciálem, letos čtvrtfinále play off nabídne takové už 2. K opakování loňské bitvy Bohemians s Libercem se totiž nyní přidá ještě duel nevyzpytatelného ELITE s Vítkovicemi, které z takového soupeře rozhodně nejásají. Chodov si pak stejně jako před rokem zvolil Židenice a Herbadent si střihne několikanásobné repete pátečního duelu s Tatranem.

Obhájkyně titulu v minulých 2 letech volily ELITE, předtím se utkaly právě s Tatranem, jenž tehdy ještě vystupoval v kabátě Děkanky. „Vždy si vybíráme pražský tým z důvodu cestování a jsme rády, že Tatran se do play off dostal, abychom nemusely jako loni v případě ELITE opět cestovat někam na Moravu,“ připomněla na webu ČFbU trenérka Markéta Šteglová bizarní čtvrtfinále z minulého ročníku, kdy se oba pražské celky utkaly v Kostelci na Hané, kam své zápasy ELITE vyvezlo.

A to by také byl jediný bonus, který by v duelech s kousavým soupeřem, jenž notně posílil a minulý týden přehrál Chodov, uvítal pro čtvrtfinále vítkovický kouč Jiří Velecký. „Nebudeme se bránit tomu, když se ELITE rozhodne vyvézt sérii na Moravu,“ vzkázal soupeři s nadsázkou. Ovšem tady přišlo první zklamání: hrát se bude v Praze. A to druhé je ještě výraznější: obhájkyně stříbra čeká na úvod těžký soupeř. „Budou to náročné zápasy. Ale my takové potřebujeme, abychom se týmově i individuálně posunuli dál a mohli pomýšlet výš,“ mínil Velecký.

Protivník mu v jeho plánech svou motivací nahrává. „Rozhodně dopředu nic nevzdáváme, naopak se budeme snažit soupeři co jak nejvíce znepříjemnit hru a postoupit do semifinále,“ uvedl kouč ELITE Jaroslav Jelínek.

Chodov, který šel při výběru soupeřů na řadu jako druhý za Herbadentem, mohl zvolit také náročnějšího soka a ještě by si ušetřil cestování. Nakonec ale sáhl po papírově snazších Židenicích. I když s nimi loni jednou ve čtvrtfinále prohrál. Po dobré zkušenosti z loňska jsme se rozhodli pro Brno. Udělalo od začátku sezony slušný pokrok, a tak nepůjde o jednoduchou sérii. Čekáme důrazný, fyzicky náročný florbal,“ tušila trenérka Michaela Marešová.

Svým výběrem se prý strefila do noty svému židenickému protějšku Martinu Hájkovi. „Čekali jsme Chodov, nebo Vítkovice. Já si víc přál Chodov, který nám bude herně víc vyhovovat. Sehráli jsme s ním vyrovnané zápasy a věřím, že i naše série bude vyrovnaná,“ přál si.

Tohle tvrzení by však spíš mohlo platit o střetu Bohemians s Libercem. Severočešky loni v herně výborném čtvrtfinále vzdorovaly zelenobílým 6 zápasů. Přišel čas odplaty? „Na Bohemians se moc těšíme. Víme, že to není jednoduchý soupeř, o to víc se ale budeme snažit postoupit do semifinále,“ předsevzala si trenérka Crazy girls Lenka Bartošová.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*