28. 2. 2012 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

TV šlágr: Vítkovice jedou na Letnou pro první místo, Tatran bude proti

 



Tatran vyzve Vítkovice a bude dohánět tříbodovou ztrátu. Úterní šlágr Fortuna extraligy v hale Sparty na Letné za dohledu televizních kamer bude šlágrem se vším všudy. Vítkovice mají v rukou trumfy: pokud vyhrají, stanou se vítězi základní části.

Mistr ze Střešovic bude spoléhat na domácí prostředí, ve kterém se bude snažit smazat náskok rivala. Jakákoli výhra po 60 minutách by posunula Zahalkův výběr do výhodnější pozice, neboť 17. listopadu vyloupili Pražané ostravskou Dubinu v poměru 8:4.

Stejně jako první vzájemné měření sil i to dnešní proběhne v netradiční den. Poprvé se tyto týmy utkaly ve čtvrtek v den státního svátku. Nyní se vzhledem k přítomnosti televizních kamer bude souboj konat v úterý.

Florbalisté, ač amatéři, si ale na nutnost televizní prezentace a s tím související komplikace ve studiu pomalu zvykli. „Není to poprvé, ani naposled, mně osobně to nevadí. Ve škole mám navíc volno, takže si dopoledne půjdu zastřílet,“ nabízí své řešení hracího dne student a obránce Tatranu Michal Podhráský.

Martin Tokoš a Michal Podhráský, podzimní souboj Vítkovic a Tatranu

Trochu jinak to mají hosté, kteří v úterý pojedou 400 kilometrů za zápasem a zase zpět. „Je to trochu nezvyk cestovat 4 hodiny vlakem a pak odehrát asi nejdůležitější zápas v základní části,“ říká vítkovický Martin Tokoš. „Nezbývá nám nic jiného než to urvat. Za ty peníze, co bereme, nám to určitě vadit nebude,“ dodává s nadsázkou.

Oba týmy pochopitelně vyhlížejí 1. místo po základní části. Pokud by se Vítkovicím podařilo zvítězit za 3 body, z 1. místa je již nikdo nesesadí. „Určitě je to náš plán. Chceme být první a mít nejlepší výchozí pozici pro výběr do play off. Podobné to však bude mít i Tatran,“ soudí Tokoš.

Obránce Střešovic Michal Podhráský potvrzuje, že Tatran má stejné myšlenky. „První místo je pro nás dlouhodobý cíl. Pořád o něj můžeme hrát a pořád to máme ve svých rukou, i když nemáme nejlepší pozici,“ věří v sílu svého celku.

A když se to Tatranu nepovede? „Nebude to zase žádná tragédie a snad nás to pořádně připraví na play off,“ uvažuje střešovický zadák.

Kdyby Tatran zvítězil za 3 body, vyhoupne se na 1. místo (společně s Vítkovicemi). Chodov by byl o bod za oběma soupeři. Obě mužstva půjdou do zápasu s čistou hlavou a dobrou znalostí soupeře. „Známe se navzájem už dlouho a víme, co od nich čekat. Soustředíme se na sebe,“ říká Podhráský.

Vítkovický ofenzivní tahoun Tokoš dává najevo, že i jeho tým má o soupeři přehled. „Tatran hraje pořád to samé už velmi dlouho. Těžko se do jeho zatažené obrany hraje. Bude to nesmírně náročný duel pro oba týmy,“ tuší.

Na obou stranách se počítají také ztráty. V dresu domácích budete marně hledat stále zraněného zadáka Marka Deutsche. Do zápasu nezasáhne ani Dušan Přívara, který vynechává jarní část sezony z osobních důvodů. Hostující celek přijede oslaben o obránce Jakuba Hubálka. Naopak do tréninků se již zapojili brankář Lukáš Souček a forvard Pavel Jankulár.

Na podzim vyhrály Střešovice ve Vítkovicích 8:4

Start utkání je v 19.30. Do haly na Letné se extraligový florbal vrací po 10 měsících. A opět budou v akci dva z nejlepších českých týmů.

Dohrávka 21. kola Fortuna extraligy:

Tatran Střešovice – 1. SC WOOW Vítkovice
19.30, hala Sparty na Letné. Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*