28. 2. 2012 Superliga (25) KOMENTÁŘŮ

TATRAN SE DOSTAL DO ČELA. Vítkovice přetlačil silou vůle

 



Střešovický Tatran zvládl další ze zápasů, v němž by na něj už málokdo vsadil. Úterní televizní šlágr s Vítkovicemi vyhrál 4:3 a dostal se do čela tabulky. Tři body ale musel tvrdě dolovat, po 1. třetině totiž prohrával 0:2.

Vítkovice si snadnější začátek nemohly přát, už v 7. minutě jim Garčar nabídl vlastním gólem vedení. Hosté měli i další příležitosti, trestný nájezd ale Kafka Jelínkovi chytil. V následné přesilovce už ale za Zichova záda zaplula střela Patrika Suchánka.

Tatran od 2. třetiny musel začít tvrdě dobývat Ciompovu bránu a proti dobré defenzivě se mu to dlouho nedařilo. Naděje svitla poté, co Von der Pahlen jemně tečoval střelu Michala Podhráského. Hosté ale i nadále dobře bránili.

Střešovice se 2. gólu dočkaly až v poslední třetině. Před brankou se dobře zorientoval Tomáš Vávra a Fridrichovu nahrávku po zemi protlačil do sítě.

Rozhodující chvíle přišly 7 minut před koncem. Sudí poslali na trestnou lavici Patrika Suchánka za hru na zemi a Střešovice s nabídnutou výhodou nepohrdly. Secvičený signál zakončil povedenou střelou Michal Podhráský.

Vítkovičtí ve snaze vyrovnat vzápětí zapomněli za svými zády Olšiaka a ten po krátké bekhendové kličce navýšil skóre na 4:2. Hosté ještě stačili 19 sekund před koncem snížit, na vyrovnání ale už bylo pozdě. Poslední příležitost promarnili při nadějné standardce.

Tatran se dostal kolo před koncem do čela, ovšem k tomu, aby 1. příčku uhájil, bude muset zvládnout i poslední zápas základní části proti Chodovu.

Tatran Střešovice – 1.SC WOOW Vítkovice 4:3 (0:2, 1:0, 3:1)
Branky:
29. Von der Pahlen (Podhráský), 47. T. Vávra (Fridrich), 55. Podhráský (Garčar), 56. Olšiak – 7. vlastní Garčar, 19. P. Suchánek (Jelínek), 60. V. Hrubý (Tokoš). Rozhodčí: V. Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 515.

Tabulka:
1. Tatran Střešovice 21 17 0 0 4 175:86 51
2. Vítkovice 21 16 0 3 2 155:90 51
3. Chodov 21 15 2 1 3 166:94 50
4. Ostrava 21 12 0 1 8 128:124 37
5. Ml. Boleslav 21 9 3 2 7 112:106 35
6. Bulldogs 21 10 1 1 9 138:132 33
7. Havířov 21 8 1 2 10 95:123 28
8. Otrokovice 21 7 2 1 11 89:115 26
————————————————————————
9. FbŠ Bohemians 21 6 2 1 12 104:131 23
10. SSK Future 21 6 1 1 13 111:142 21
11. FBC Liberec 21 2 3 3 13 88:129 15
12. Pardubice 21 2 1 0 18 74:163 8


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jojo napsal:

    Jo vy teple B**** a ta vule se jmenuje dva zluti ne?? To by chteli mit vsichni takovou vuli;) at se uz tad nekdo vzpamatuje 😉

  • mood.j napsal:

    Rozhodčí opět slabší, ale neřekl bych, že by Tatran tlačili. První třetina celkem slušná, ale jinak uspávačka hadů. Na TV zápas nuda.

  • jarouš napsal:

    No to co předvedly Vítky byla ukázka toho, jak se může tým porazit sám..

  • I přes to napsal:

    Vitky si to pokazili predrzovanim balolku. Jejich treti lajna dnes slabsi. Za cervene hral dobre Podhradsky, Pahlen, Richtr, zbytek vlal, vcetne talenta Vavry (uple bez strely a prihravky a micku) a zabukace Odruska (jedna strela), ktery je fakt pomaly a mota se mu to mezi nohama. Draft Zahalky Natov docela vystyd dve tretiny na lavicce. Starsi Vavra vrazel pri soubojich do zad a pak se priblble smal do kamery, mistr Kafka porvaval na rozhodci jak opicak. Tatran starne. Rozhodci dnes dali Tatranu jen jednu presilovku, ale i to staci.

    • david napsal:

      Najezd pro Vitkovice a nasledna presilovka byly vymyslene, zadny faul, takze rozhodci chybovali, ale nenadrzovali, pak zase pripiskly Tatranu. Nechapu jak nekdo muze napsat, ze hral dobre Pahlen – nehral spatne, ale videt rozhodne nebyl. Napsat, ze Tatran starne, kdyz je v tymu vice a vice mladych… Vavra, Hermansky, Podhrasky, Ullman, Ondrusek, Natov…

      prispevek byl mimo

      • Fiiha napsal:

        Hemansky sedi vetsinou, maji tam Fina. Natov ma s Tatranem spolecneho leda tak trenera nebo kouce ci kdo to je.

        • david napsal:

          Ja jsem nerikal, ze vsichni mladi hraji, ale sanci postupne dostavaji a veta o starem Tatranu podle me nebyla moc aa miste…

      • Xsakru napsal:

        a Olšiak

      • hmm napsal:

        V ste fakt nemožný, viděli ste to akorat v televizi…. pahlen tam vymejslel skvely akce, ale nedostal se mu micek, rozhodci piskali trochu lip pro Vitkovice, ale Tatran vyhral zaslouženě. Vítkovice byli lepší 1 tretinu, 2 byla vyrovnaná a 3 si vítkovice neškrtli..

  • bedlák napsal:

    Nevím co bylo na nájezdu vymyšleného, zcela evidentní faul Ulmana před zakončením.
    Škoda,že to Vítky pustily, nicméně tady některé vaše soudy ohledně kádru nebo hry tatranu mi přijde trošku vedle, je to po dlouhé době jejich těžký zápas, řečičky vynášejme po playoff… jejich podzimní hra a CO byly naprosto v jiných výšinách.

    • david napsal:

      Tak to si pust opakovanej zaber :d bylo to az po zakonceni, pust si to.. Bylo totiz krasne videt, jak to pristrceni lotkem vitkovickeho hrace v zakonceni vubec nerozhodilo a te se pak az rozsekal o leziciho golmana… ano, od tatranskeho hrace tam bylo pristrceni, ale ne takove, aby se piskalo trestne strileni – tudiz to bylo vymyslene za udajny faul, ktery vlastne probehl az po zakonceni tim, ze hrac vitkovic zakopl a leziciho golmana

      • Jirka Buchta napsal:

        Bohužel, silné přistrčení zezadu na ledviny, ať už hráče v situaci rozhodilo, nebo ne, je faul a v téhle situaci jasně na trestný. Jde o to, že hodnotit se má příčina, ne následek střetnutí – tudíž příčina (zde jasné přistrčení v gólové šanci, navíc za zadu, bez jakéhokoliv úmyslu hrát míč), jasně zdůvodňuje trestné střílení. Nejde o to, jak moc se frajer pak rozseká, v tom případě bys musel většinu čistých soubojů 90kg hráče vs. 60kg hráč pískat jako fauly, protože by střízlík lítal pravidelně za mantinel…
        Tady ale byl ten pohyb jasný…

        • Barasso napsal:

          Jj, má pravdu ten chlapec 🙂

          Hlavně mě ale mrzí, že ani Vítky ani Tatran nepředvedli kvalitní florbal … Vidět takový zápas v superfinále, tak budu zklamán …

          • T. napsal:

            jenže to tak nejspíše bude. Křečí svázané taktické šachy, rozkouskované na osobní souboje a fauly. Max. kdyby tam jednomu ze soupeřů něco napadalo, tak se uvidí aspoň dominantní zápas jedné strany.

        • Malda napsal:

          Buchticku, odkud jsi prisel v pul 5 rano ?? 😀

          • Jirka Buchta napsal:

            Ale Maldo, jak to říct… Alda měl včera oslavu narozenin 🙂

  • dubmarine napsal:

    pry silou vule? no rekl bych, ze silou rozhodcich, jedina dvojka co se dala piskat byla, vysoka hul kolose. Jinak fauly braneni ve hre od Polaska a Tokose, no takovych faulu bylo na obou stranach hodne, ale vylucovali se jen na strane Vitkovic, ale tak rozhodci si vzdycky neco najdou, ze jo? 🙂 A prvni faul Kolose, za opakovane prestupky, no nevim, ale zdalo se mi, ze hral micek. Proste kdyz rozhodci nastavi nejaky metr, tak by to meli piskat oboustranne.
    No a na Superfinale uz nejsem vubec zvedavy, po tom co vcera predvedli panove ve zlutem, vcea ovlivnili jasne zapas ve prospech Tatranu a pokud bude Tatran ve finale, tak si to zase koupi jak loni…

    • Sencor napsal:

      Ale to víš že jo ty chytrolínku. Celý svět řídí rozhodčí, vše je ovlivněno a kdo maže, ten jede. Přečti si pravidla a podívej se v TV na ty zákroky. Neříkám, že někdy mohli vyloučit více, nebo u některých zákroků vylučovat nemuseli, ale vše má oporu v pravidlech. Nic vymyšleného.

    • S. napsal:

      Je jasne, ze se vam mohlo zdat, ze Kolos hral balonek. On ho opravdu hral, ale kdyz si vezmete v potaz jeho siroky rozmach, tak se to z toho uhlu, co to videli rozhodci, posuzuje tezko. Protoze u mantinelu, odkud byl pote opakovany zaber kamery, rozhodci nebyl, tudiz to nemohl videt tak jako my. Ostatne ruzne posuzovani podobnych az stejnych prestupku na obou stranach je velice slozity, kdo nekdy piskal sam vi, ze obcas pred vami prebehne hrac, nebo to proste z vaseho uhlu pohledu vypada hur, nez to ve skutecnosti je.

  • daredevil napsal:

    je pěkný,že jsou tady lidi co tomu i rozumí a celé sporné situace jsou schopni rozebrat do posledního detailu..detailu opakovaného zpomaleného záběru tv kamer:0)fandím vítkovicím,ale poslední třetina byla jednoznačně tatranu.jinak celkově zápas nic moc.klukům z vítkovic držím palce..on i mistr tesař se někdy utne!!!

  • STEPANCERNY.COM napsal:

    vetsina prispevku tady mi prijde uboha… kazdy hajji tym, kteremu fandi! 🙂 Misto toho, aby na to nekdo koukal objektivne. Já fandím Tatranu!! A myslím, že rozhodčí ač byli slabší, tak nenadržovali… dělali chyby na obě strany. A Vítky si to prohráli sami.. Tatran ukázal zkušenost… zkušenost i přes to, že má v sestavě čím dál tím více mladých! 🙂 Mějte se a muzete se zase hadat… cau!

    • no bo dyť napsal:

      Souhlas! Rozhodčí průměr, nic extra, ale žádný průser. Nejlepším okamžikem odvaha k trestnému střílení. Jinak to bylo o tom, že Střešky utrpěly vítězství, protože Vítkovice nehrály, co dovedou.

  • kkkl napsal:

    Zajímavé, že nikomu s mladých hráčů, at už ze strany Tatranu nebo Vítkovic se ten zápas nepovedl…a to pak asi chybělo hlavně vitkám, když jejich mladá lajna dokázala rozhodnout už dva zápasy s chodovem. Každopádně nudný zápas a rozhodčí chyby a chyby.

Napsat komentář

*