13. 3. 2014 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Znojmo vedlo, ale Svoboda zavelel k obratu. Do semifinále 1. ligy postupují Vinohrady

 



V ochozech 390 diváků, emoce na obou stranách, obrat ve skóre a nakonec radost Vinohrad. V rozhodujícím 5. zápase čtvrtfinálové série play off 1. ligy mezi Vinohrady a Znojmem domácí dvakrát vedli o 2 góly, nakonec to však byli oni, kdo musel dotahovat náskok soupeře. V závěru však ukázali vnitřní sílu a svého soupeře přetlačili 6:5.

Diváci v našlapané hale v Riegrových sadech propukli v jásot už na začátku 2. minuty. K balonku se dostal Mucha a přišpendlil ho za záda brankáře Sekaniny. O pár desítek vteřin později jej napodobil Houra. Nejprve předvedl obdivuhodné sólo a pak přibil míček do sítě.

Znojemští však zbraně nesložili. Naopak. Do první sirény stihli vyrovnat a podařilo se jim na chvíli utlumit tlak domácích. Ten přišel po přestávce znovu a vyústil v další 2 branky. Nejprve se trefil Mareš a po něm zvýšil na 4:2 Rossi. Znojmo reagovalo vstřelením veledůležité kontaktní branky.

Hrdina čtvrtečního zápasu Jan Svoboda (číslo 24).

Hrdina čtvrtečního zápasu Jan Svoboda (číslo 24).

V úvodu 3. části do toho hosté šlápli a zásluhou Martinka vyrovnali. O pár minut později měl šanci vrátit domácí do vedení Gregor, ale neproměnil nájezd, a ačkoliv měli Vinohradští v následující přesilové hře hned několik možností skórovat, ani jednu nevyužili.

A tak se činilo Znojmo. Palát poslal balonek na osamoceného Slámu, a ten střelou do šibenice suverénně poslal hosty do vedení. Na hráčích Vinohrad byla vidět značná nervozita. Do konce zápasu už zbývalo pouze 6 minut. Zbyněk Stuchlík vzal zodpovědnost na sebe, posunul míček na Svobodu, který po pohledné otočce skóroval bekhendem.

Najednou to byli opět domácí, kdo měl víc ze hry. A 84 vteřin po vyrovnávající trefě napřáhl z dálky Rossi a jeho střela skončila až za brankovou čarou. Znojemští zkusili hru v 6, která zapříčinila několik ošemetných situací před domácím gólmanem Mrkosem, skóre už se však nezměnilo.

Dál tedy postupují Vinohradští. Trenéra Jana Pazderu tak čeká bratrovražedný souboj, jeho tým totiž v semifinále vyzve Českou Lípu, na jejíž střídačce bude stát Michal Pazdera. „Jsem rád, že jsme ukázali vnitřní sílu a sérii dokázali otočit,“ řekl po utkání kouč Vinohrad.

Semifinálové série 1. ligy startují už o víkendu. Druhou dvojici tvoří Litvínov a Hattrick Brno.

Výsledek – 5. zápas čtvrtfinále:
TJ X3M Sokol Královské Vinohrady – TJ Znojmo LAUFEN CZ 6:5 (2:2, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky:
2. Mucha, 4. Houra, 24. Mareš (Gregor), 29. Rossi (Dolejš), 54. Svoboda (Z. Stuchlík), 55. Rossi (Svoboda) – 6. Palát (Čihal), 11. Čihal (Žižka), 32. Kucharič (Martinek), 41. Martinek (Částek), 48. Sláma (Palát). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 390. Konečný stav série: 3:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*