Ve čtrnáctém zápase se nováček Fortuna Extraligy dočkal prvního bodu. A vybojoval ho překvapivě na palubovce mistrovského Tatranu!

14. 12. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady mají první bod, s mistrem

 



Začátek zápasu však překvapivému průběhu nijak nenapovídal. Střešovice v úvodních deseti minutách nedovolily SKV opustit vlastní polovinu. Série střel končila na gólmanovi Borákovi, kterému třikrát pomohla branková konstrukce. Ale najednou přišel šok. Ojedinělý útok zakončil nenápadnou střelou Svoboda a poslal hosty do vedení. Vyrovnání a částečný klid na hokejky Tatranu přinesl až úspěšně zahraný trestný úder Horákem.

Domácí využili nabytého sebevědomí k odskočení na rozdíl dvou branek. Zpátky do zápasu však vrátila nováčka přesilovka, Jakub Noha prostřelil Kafkovy „betony“ a další rychlá branka z hokejky Petra Veselého srovnala skóre. SKV kontrovali i na čtvrtý gól Tatranu. Sedm vteřin před koncem druhé třetiny dal gól do šaten kapitán Nigryn.

Tatran přestal působit přesvědčivě. Do zápasu nemohl nastoupit Johan von der Pahlen, který díky zranění kotníku z úterního tréninku do hlediště přiskákal o berlích. Z tribuny sledoval zápas i gólman Vochozka, který dostal od trenérů volno před nedělním pohárovým finále. A Tomáš Kafka jistotou neoplýval. Tréninkové i zápasové manko v kombinaci s brejkovým pojetím hry SKV mu moc možností na její získání nepřidalo.

V poslední části pak hrály Střešovice i bez Hozmana, na střídačce seděl s pochroumanou holení Hanzlík a Lukáš Horák vyfasoval za nemístné poznámky od rozhodčích osobní trest.

To byla voda na mlýn nadšeného výkonu SKV. Čtyřminutovou přesilovku využil dělovkou z půlky hřiště Řeřicha. Šokující vedení bránily Vinohrady až do posledních minut. Alespoň bod zajistil mistrovi všudybyl Jedlička. A jelikož těsně před koncem zaváhal před prázdnou brankou Fridrich, mohly se Vinohrady zaslouženě radovat z prvního extraligového bodu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*