30. 5. 2011 Švýcarsko (3) KOMENTÁŘŮ

Tigers Langnau míří na Czech Open. Po třech letech přijede i Zálesný

 



Před třemi lety se florbalisté Tigers Langnau poprvé představili v letní Praze a hned prošli až do semifinále. A po třech letech se rozhodli přijet do české metropole znovu. Opět bude v akci matador Aleš Zálesný, který se do Švýcarska vrátil po ročním působení ve Warbergu.

Při první návštěvě Tigers na Czech Open v roce 2008 táhlo tým trio Oilinki – Stucki – Zálesný. Langnau šlo do semifinále z prvního místa ve čtvrtfinálové skupině a první prohru jim uštědřil až střešovický Tatran. Švýcaři patřili k velmi příjemným překvapením a získali si přízeň.

Ambiciózní švýcarský celek má za sebou další z relativně úspěšných sezon, neboť opět došel do semifinále. Prvním rokem působil v týmu exostravský Michal Rybka a ten se v následujícím soutěžním ročníku dočká krajana. Do Langnau se vrací Aleš Zálesný, který okusil švédskou superligu v dresu Warbegu a zahrál si i finále.

Zálesný nic jiného, než návrat do dresu Tigers nezvažoval. „Jsem hráč z velkým srdcem a dlužím titul Tigers,“ řekl český florbalista pro oficiální server Czech Open. A Langnau by podle jeho slov mělo promluvit i do výsledků tohoto letního turnaje. „Věřím ve finále, ale tam se muže stát cokoliv,“ říká muž, který Czech Open vyhrál už v roce 1998 v dresu FBC Ostrava.

Vedle příchodu Zálesného ale proběhlo i několik dalších důležitých hráčských přesunů. Žlutočerné barvy už nebude hájit Fin Olli Oilinki, který se přesunul do Wileru, tým však posílí vycházející švýcarská superstar Joel Krahenbühl. A zatímco odejdou další dva Finové Janne Louhelainen a Vili Rahkonen, v příští sezoně bude zřejmě slyšet o talentovaných Sachovi Trüsselovi a Joelovi Hirschim.

Každopádně, Tigers Langnau by měli v srpnu ukázat své ambice. A pražského prostředí se bát nemusí, Czech Open jim před třemi lety svědčil.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*