23. 3. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec má komplikaci. Petr Salát dostal berle

 



Liberec čeká pokračování bojů o záchranu, jenže přišel o jednu z největších opor. Do víkendových zápasů proti Future nenastoupí Petr Salát. Nedovolí mu to zraněný kotník, opora Severočechů nyní vyměnila florbalku za berle.

Play down má za sebou první hrací víkend a série Future s Libercem je po dvou zápasech nerozhodná 1:1 nejen na zápasy. Pražané se nemohou spolehnout na jednoho z nejzkušenějších hráčů týmu Jana Freunda. Podobně je na tom po druhém utkání i Liberec.

Kapitán Future Jan Freund si obnovil zranění kolene v lednu a před boji o záchranu bylo jasné, že svému týmu bude chybět pravděpodobně celé play down. V Liberci byl kádr před nejdůležitější fází sezony kompletní, situace ale vzala za své hned na začátku druhého vzájemného utkání v Praze.

Liberecký forvard Petr Salát momentálně odpočívá kvůli nataženým vazům v pravém kotníku a jeho start během víkendových utkání je takřka vyloučen.

Severočeši po dramatickém sobotním duelu vstoupili do zápasu aktivně a brzy se ujali vedení 2:0. Krátce po navýšení svého náskoku však optimistická nálada na jejich střídačce utichla. Při jednom ze sprintů do obrany se zničehonic k zemi skácel Petr Salát a hrací plochu musel opouštět v doprovodu spoluhráčů.

Do zápasu kvůli poraněnému kotníku už nezasáhl. Liberec přesto dokázal vybojovat velmi cenné vítězství, nastřílel 10 gólů a srovnal stav série. Pro FBC to bylo v podstatě první vítězství bez jeho nejnebezpečnějšího útočníka v sezoně. Salát totiž kvůli operaci slepého střeva vynechal tři listopadová střetnutí, v nichž Liberec nedokázal získat ani bod.

Pointmaker Severočechů se vrátil na začátku prosince. V domácím utkání s Bohemians byl hned vidět a stal se ústřední postavou konečného vítězství FBC 6:5 po prodloužení. V zápase zaznamenal celkem 4 body (1+3). Jeho důležitost pro tým se tak dá jen stěží popsat. Na nadcházející víkend se však svěřenci Zdeňka Skružného připravují bez svého kanonýra a nahrávače v jednom.

Pozitivem pro Liberec může být fakt, že v nedělním zápase v Praze dokázal nastřílet svému soupeři celkem 10 branek, aniž by k tomu byl potřeba Salátova bodového příspěvku.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*