Nečekaně vyrovnaným duelem se stal zápas mezi vedoucím týmem finské ligy Oilers a předposledním Happee. SSV Helsinky nečekaně zaváhaly, když nestačily na Koovee. Tak ve zkratce vypadá dění ve finské nejvyšší soutěži.
20. 1. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Happee potrápilo Oilers a nečekaná prohra Helsinek

 



Zápas mezi vedoucím Oilers a předposledním Happee se stal nečekaně vyrovnaným. Druhý jmenovaný celek dokonce po první třetině vedl 1:0, ale rozhodla třetina druhá. V té dokázalo Oilers vstřelit soupeři pět branek, přičemž Happee pouze tři. Náskok si lídr tabulky dokázal ve třetí třetině udržet a odvezl si z Happee nutno podotknou vydřené tři body. Vítěznou branku vstřelil až minutu před koncem utkání Jami Manninen.

SSV Helsinky mají za sebou dva duely. Ten první sehrály s celkem Salibandy Club Classic. Na rozdíl od toho druhého se jim tento vydařil. Ač na ukazateli skóre svítil po dvou třetinách stav 3:3, Helsinky si připsaly do tabulky tři body. Třemi vstřelenými brankami dokázali hráči SSV otočit nepříznivý vývoj utkání a zvítězit 6:4. Nejlepším hráčem celého utkání a také týmu SSV Helsinky se stal Miakel Jarvi. Ten dokázal vstřelit dvě branky a na další dvě sám přihrál.

Oilers navýšilo náskok na čele tabulky na tři body, když SSV Helsinky nečekaně prohrály druhý zápas, a to s Koovee. V tomto zápase byla hra jako na houpačce. V první třetině padlo šest branek, v té druhé dokonce osm a po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 7:7. Tým ze středu tabulky Koovee rozhodl o tom, že si z Helsinek odveze cenné tři body až tři a půl minuty před koncem. Tři body týmu Koovee zařídil Veli-Matti Luuko, který se tak stal střelcem vítězné branky. Koovee má odehráno o zápas navíc. V tom dokázalo porazit tým NST v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil v čase 64:47 Aapo Mutanen.

Na celek Salibandy Club Classic čekala v dalším zápase Ëra. Ta má ve svém kádru skvělé hráče. Jedním z nich je Lauri Kapanen. Ten se v zápase prezentoval dvěma brankami a třemi asistencemi. Značně tak dopomohl svému týmu k vítězství 9:4 nad týmem Classic.

Tapanilan Ëra, která se pohybuje ve spodní části tabulky, narazila v dalším zápase na třetí celek TPS Salibandy. Ëra má odehráno i s tímto zápasem pouze sedmnáct soutěžních zápasů. Naopak pro TPS to byl zápas s pořadovým číslem osmnáct. První třetina nenabídla žádnou branku. Ty začaly padat až v té druhé. Ëra se dostala do vedení 1:0, ale za tři minuty TPS vyrovnalo. O tom, kdo si ze zápasu odnese tři body, rozhodl v čase 37:17 Jussi Kosola. Ten tak zařídil týmu Tapanilan Ëra výhru 2:1.

NST, které má odehráno devatenáct utkání, prohrálo s celkem Josby, a to debaklem 1:8. Esa Jussila si v zápase připsal dva body za jeden gól a asistenci. Tyto tři týmy – NST, Josba a Koovee, mají odehráno o kolo navíc než ostatní mančafty. NST se touto prohrou tak propadlo na desáté místo v tabulce.

V zápase s Josbou, která se pohybuje v klidném středu tabulky ukázali hráči SPV svou sílu. I když to po prvních dvou třetinách vypadalo na vyrovnaný duel, ve třetí třetině rozhodlo SPV čtyřmi vstřelenými brankami o svém vítězství. Minutu po úvodním hvizdu ve třetí třetině dokázali hráči SPV vstřelit branku na 2:1. Byla to tím pádem i branka rozhodující. Dalšími třemi góly během necelých čtyř minut poslalo SPV hráče Josby na kolena. Ti už se na nic nezmohli a třetí tým tabulky po zásluze zvítězil 5:1.

Na čele tabulky se stále drží Espoon Oilers. Za ním jsou tři týmy s tříbodovou ztrátou, a to SSV Helsinky, TPS Salibandy a celek SPV. Na chvostu tabulky zůstávají stále Happe a FBT Pori s pouhými šesti body.

Výsledkový servis:

Classic – SSV Helsinky 4:6
Tapanilan Era – Classic 9:4
Nokian KrP – Trackers 3:10
Josba – NST 8:1
SSV Helsinky – Koovee 7:8
Haapee – Espoon Oilers 6:7
NST – FBT Pori 9:2
SPV – Josba 5:1
TPS – Tapanilan Era 1:2

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*