Tapanilan Ëra posledních šest zápasů nepoznal hořkost porážky. Hráči posledního celku FBT Pori a ani Espon Oilers nedokázali protrhnout šňůru neporazitelnosti Tapanilanu. TPS je i přes jednu porážku v čele tabulky. Pouze ale o skóre.
13. 2. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tapanilan Ëra je šest zápasů bez prohry, TPS v čele tabulky

 



V duelu mezi rozjetým Tapanilanem a posledním celkem tabulky snad ani nikdo nečekal, že by získalo v tomto utkání FBT Pori nějaké body. Překvapení se nekonalo. Ač byl stav utkání po půl hodině hry vyrovnaný 3:3, za tohoto stavu převzal Tapanilan Ëra otěže utkání do svých rukou.

Dokázal nastřílet neškodnému soupeři šest branek a připsat do tabulky tři body za výhru 9:4. Radost z vítězství mohli mít hráči Tapanilanu i po utkání s Oilers. Tento zápas byl o mnoho vyrovnanější, ale diváci neviděli příliš branek. Tapanilan Ëra vedl v pětačtyřicáté minutě už 3:0 a zdálo se, že zápas jasně vyhraje. Nakonec ale vyhrál těsně 3:2.

Do čela tabulky se dostal celek TPS, ale pouze o skóre. V prvním svém zápase doma přivítal Trackers. Po celou dobu utkání měli více ze hry hráči hostujícího celku. Překvapivě tak připravili TPS o body. Konečný stav utkání byl 4:7 z pohledu domácího týmu. Vedoucí celek si ale hned v dalším utkání spravil chuť, konkrétně na týmu Classic, kterého porazil 6:5.


Classic, který v tabulce drží pátou příčku, sehrál další zápas na palubovce G-Koovee. Utkání dospělo až do prodloužení. To se hrálo ale pouze minutu a dvě vteřiny. V čase 61:02 vstřelil vítěznou branku Classic Vesa-Matti Virtanen. Nutno vyzdvihnout Henriho Johanssona, který v zápase zaznamenal celkem čtyři branky.

Trápící se SSV Helsinky si zvedly náladu v zápase s předposledním Hapee. V tomto duelu SSV potvrdilo roli favorita, když si s chutí zastřílelo. Hráči Hapee odjeli z Helsinek s nadílkou, která činila dvanáct branek. SSV Heslinky stále drží čtvrtou příčku, ale prvních pět týmů v tabulce jsou v rozmezí pouhých tří bodů.

Jediné utkání, které nepoznalo vítěze, byl duel mezi jedenáctým AC Haki a dvanáctým Nokian KrP. Po základní hrací době byl stav utkání 8:8 a takový byl i po prodloužení. Oba týmy si tak připsaly na své konto shodně jeden bod. Ani hattrick Kimmo Rantamäkiho nepomohl domácímu celku AC Haki k výhře.

Ve vedení finské nejvyšší soutěže je o skóre TPS před SPV. Na třetí pozici je stále Oilers, které ztrácí na vedoucí duo bod.

Tabulku kanadského bodování vede Vesa-Matti Virtanen o bod před Henri Johanssonem. Oba borci oblékají dres Classic. První desítku uzavírá nejlepší střelec SSV Tero Tittu.

Výsledky SBL:

G-Koovee – Classic 7-8
TPS – Trackers 4-7

AC HaKi – Nokian KrP 8-8
Happee – SSV 4-12
Oilers – Erä 2-3
Classic – TPS 5-6
Erä – FBT Pori 9-4

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*