V nejvyšší finské soutěži vrcholí boje o play-off. V dalších kolech se odehrály zajímavé duely. Jedním z nich byl zápas mezi druhým Oilers a osmou Josbou. Ta navíc byla u největší přestřelky posledního kola.
26. 2. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tapanilan po devíti vítězstvích poprvé prohrál

 



V tomto utkání se zrodilo překvapení, když hráči Espoonu Oilers prohráli 1:2. V dalším utkání si ale Oilers spravil chuť. V duelu s Koovee padlo celkem patnáct branek, když jedenáct z nich vstřelili do sítě Koovee hráči Oilers a připsali si tři body za výhru 11:4.

Classic, který se pohybuje v horní části tabulky, si v poklidu hlídá účast v play-off. V zápase s AC Haki zvítězil 7:5 a drží momentálně pátou pozici v tabulce.

SPV, které je v tabulce čtvrté, pouze o skóre za TPS, si nedokázalo poradit s Koovee a ztratilo tři body po porážce 5:8.

Šlágrem kola byl duel mezi druhým Oilers a třetím TPS. Toto utkání nepoznalo vítěze, když se za stavu 6:6 prodlužovalo. V prodloužení se nikdo neprosadil a oba soupeři si připsali do tabulky po bodu.

Předposlední FBT Pori nečekaně ukradlo body Trackers. Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém rozhodl o výhře FBT Pori hned v první minutě Lasse Salminen.

Tapanilan, který držel bez tohoto utkání šňůru osmi zápasů bez porážky, si ji v tomto duelu zvýšil na devět. Od začátku měla Ëra vývoj utkání pod kontrolou a poradila si s NST 5:3.

V dalším utkání si SSV Helsinky smlsly na posledním Nokian KrP. Hráči Helsinek si s chutí zastříleli a díky vítězství 10:3 vedou tabulku o dva body.

V dalším zápase na sebe narazily celky Trackers a SPV. Druhý jmenovaný si připsal druhou porážku v řadě, tentokrát 5:6 a propadá se tabulkou dolů.

Josba, která drží osmou příčku v tabulce, jenž zajišťuje účast v play-off si dokázala v důležitém utkání s Classic připsat tři body za výhru 10:5.

Dvanácté Hapee přivítalo na domácí palubovce jedenáctý celek tabulky AC Haki. Druhý jmenovaný neměl v zápase sebemenší šanci si připsat nějaké body. Hapee si doma zastřílelo a zvítězilo 7:1. Šanci na play-off však nemá ani jeden z těchto týmů.

V dalším utkání Espoon doma dokázal zvítězit 7:5 a drží se dva body za SSV. Oilers tak stále může vyhrát základní část soutěže.

Po devíti vítězstvích Tapanilanu přišla první porážka, a to překvapivě na palubovce předposledního Pori. Už po devíti minutách hry vedl předposlední celek tabulky 5:0 a takový náskok se už těžko dotahuje. Konečný stav utkání byl 8:5 a šňůra vítězství Tapanilanu byla přetržena.

NST doma přivítalo třetí celek tabulky TPS. Toto utkání nemělo ani po prodloužení svého vítěze a každý tým si připsal bod za remízu 5:5.

Zápas sousedů v tabulce, SPV a Classic, také dospělo až do prodloužení. Po něm mohli být šťastnější hráči SPV. Výhru čtvrtému celku tabulky zařídil Mikko Kohonen, který si v zápase připsal hattrick.

V duelu mezi Josbou a Koovee padlo hned dvacet branek. Jedenáct z nich vstřelili hráči Josby a zvítězili 11:9.

V posledním zápase si vedoucí celek SSV Helsinky zastřílel na hřišti AC Haki. První jmenovaný tým a vedoucí družstvo celé soutěže zvítězilo 8:2 a má největší šanci vyhrát základní část soutěže.

Výsledky SBL:

Josba vs. Oilers 2-1
G-Koovee vs. Oilers 4-11
AC HaKi vs. Classic 5-7
G-Koovee vs. SPV 8-5
TPS vs. Oilers 6-6
Trackers vs. FBT Pori 8-9

Erä vs. NST 5-3
Nokian KrP vs. SSV 3-10

SPV vs. Trackers 5-6
Josba vs. Classic 10-5
Happee vs. AC HaKi 7-1
Oilers vs. Trackers 7-5
FBT Pori vs. Erä 8-5
NST vs. TPS 5-5
SPV vs. Classic 6-5

Josba vs. G-Koovee 11-9

AC HaKi vs. SSV 2-8

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*