V play-off nejvyšší finské florbalové soutěže odehrály všechny dvojice dva čtvrtfinálové duely. Favorité z Helsinek a celek SPV vedou ve svých sériích již 2:0 a kráčejí si pro postup. Naopak v duelech Oilers - Ëra a TPS - Josba jsme viděli první jmenované celky jako favority série, ale není tomu tak. Týmy Oilers a TPS zatím nepotvrzují roli favoritů. Oba dva odehrané duely prohrály a blíže k postupu tak zatím má Ëra a Josba.
9. 3. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Celky Oilers a TPS zůstaly za očekáváním

 



SSV Helsinky vs. Trackers
Zápasy: 5:1 a 5:2

SSV Helsinky si dvakrát v pohodě poradily s Trackers a ráznými kroky si kráčí pro postup. Jestliže bude chtít Trackers ještě potrápit vítěze základní části a největšího favorita na výhru celého play-off, bude muset přijít s jinou hrou, než jakou dosud předvádělo. Sniper Helsinek Tero Tiitu má zatím ze dvou zápasů pět bodů, o bod méně má jeho spoluhráč Mikael Jarvi.

TPS vs. Josba
Zápasy: 3:4 a 5:6

TPS jako favorit tohoto duelu zatím tuto roli nepotvrdil. Josba, která do play-off postoupila z poslední osmé pozice, dokázala překvapivě vyhrát oba zápasy a v této sérii je zaděláno na překvapení. Všechny zápasy jsou velice vyrovnané, což je patrné z dosavadních výsledků. Ve druhém duelu musely dokonce o vítězi utkání rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých měla více štěstí Josba. Štěstí měla Josba také v závěru základní hrací doby, když na 5:5 vyrovnával osm vteřin před koncem Esa Jussila. Rozhodující nájezd proměnil Juhani Tuomainen a zařídil tak svému celku druhé vítězství.

Oilers vs. Ëra
Zápasy: 5:6 a 3:4

V této sérii byl celek Oilers favoritem, ovšem zůstává daleko za očekáváním. Tapanilan ukazoval v závěru sezony skvělou formu a tu také prokazuje. Je třeba ale konstatovat, že hráči Tapanilanu ve druhém utkání vyrovnali na 3:3 sedmatřicet vteřin před koncem základní hrací doby a vynutili si tak samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd proměnil Jussi Kosola a Tapanilan se tak ujal dvouzápasového vedení.

SPV vs. Classic
Zápasy: 10:4 a 6:5

V poslední čtvrtfinálové sérii mezi SPV a Classic vede první jmenovaný celek v sérii 2:0 a kráčí si pro postup. V prvním duelu nedali hráči SPV celku Classic sebemenší šanci. Výsledek 10:4 hovoří za vše. V tomto zápase doslova zářil Mikko Kohonen, který vstřelil celkem čtyři branky a u jedné asistoval. Druhé utkání už tak jednoznačné nebylo. Duel dospěl do prodloužení, kde vítěznou branku SPV vstřelil v čase 64:37 Tuukka Kivirantaa. Ten kromě této branky vstřelil během zápasu další dvě a připsal si tak hattrick.

Zítra, respektive pozítří se hrají třetí utkání ve všech čtyřech sériích. Celky SPV a SSV by chtěly po dvou vítězstvích vyhrát i potřetí. Byly by tak krůček od postupu do semifinále. Pokud Ëra a Josba zvítězí i potřetí, budou tak zápas od překvapení ve čtvrtfinále.

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*