23. 2. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jeden rok ve Finsku je málo, říká Sladký. Prodloužil v KooVee

 



Český reprezentant Tomáš Sladký už má jasno o následující sezoně, v tamperském klubu KooVee prodloužil smlouvu o další rok s následnou opcí.

„Budu sbírat cenné zkušenosti pro svou hráčskou i trenérskou kariéru. Jen jeden rok ve Finsku je málo,“ řekl Tomáš Sladký serveru florbal.cz.

Sladkému se nevyhnuly v průběhu sezony zdravotní trable a začátek roku 2011 pro něj nebyl úplně příjemný. „Měl jsem problém s achilovkou, léčili jsme to i akupunkturou. Už je to lepší, mám hodně času na individuální trénink, takže na play off budu připravený,“ říká. I tak se s ním počítá a v Tampere je spokojený. „Máme dvě vyrovnané pětky, toho prostoru mam víc než dost a každý zápas si tady užívám,“ říká bronzový medailista z prosincového světového šampionátu po podpisu smlouvy.

„Podmínky jsou vcelku stejné jako letos. Klub mi zařídí bydlení a možnost práce sportovního instruktora. Měl bych vést florbalové hodiny na školách a plánuje se otevření speciální skupiny na jazykovce, kde bych mohl oficiálně používat jen angličtinu,“ říká Sladký.

Na prodloužení spolupráce měli zájem i v KooVee. „Je to typ špičkového sportovce. Hrál dobře už v této sezoně, i když po mistrovství světa a následných zdravotních problémech trochu zpomalil tempo. Následující sezonu se ale zcela jistě více zapojí do finského herního rytmu,“ těší se na další sezonu Arto Riihimäki.

V KooVee působí Sladký i v realizačním týmu juniorky. „Hrajeme s mladými nejvyšší soutěž a snad urveme play off. Ta liga je šíleně vyrovnaná, jednou jsme pátí a po jedné prohře třeba hned devátí. Příští rok bych měl mít více prostoru na střídačce. Teď jsem jen druhý asistent a spíš takový konzultant. Ale pár tréninků jsem už vedl,“ říká Sladký a naznačuje i další mimosportovní plány.

„Pokud zvládnu květnové přijímačky, měl bych od září začít studovat magisterský obor Sportovního managementu na univerzitě v Lahti, který se konečně otevře i v angličtině. Zatím s finštinou dost bojuju,“ přiznává s úsměvem český florbalista.

Tým KooVee, kde hraje, už má jistotu play off a pohybuje se pravidelně nejhůře do 5. místa finské ligy. Tomáš Sladký zaznamenal v dosavadních 23 zápasech 6 gólů a přidal 10 asistencí.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*