Letošní sezónu ovládl UHC Dietlikon - jiný ženský tým než Red Ants Rychenberg a rozčeřil tím lehce stojaté vody ženské NLA. Na recept úspěšné cesty a jak porazit tradičního rivala z Winterthuru, na to jsme se zeptali známé postavy švýcarské mediální scény, Giovanni Martiho, který je dopisovatelem týmu i švýcarské florbalové unie a který se ostatně objeví i na Fortuna Cupu, aby sledoval a komentoval počínání Schweizer Nati.
25. 4. 2006 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

UHC Dietlikon – švýcarský double!

 



Co jste tentokrát udělali jinak než minulou sezónu, co příprava, rituály, posily?

Především jsme tvrdě zapracovali na psychické stránce. Hráčky pak byly v rozhodující fázi Play Off fit nejen fyzicky, ale i mentálně. Myslím, že to byl nakonec ten hlavní rozdíl. V příští sezóně hodláme pracovat stejným způsobem, protože se nám to vyplatilo.

Co bylo ve finálové sérii nejtěžší?

Z mého pohledu to byly dva hlavní aspekty. Tým cítil, že by se tuhle sezónu mohlo podařit zlomit Red Ants. Byla to vyrovnaná série, ale jsem přesvědčen, že jsme skutečně byli lepším týmem. Nejtěžší bylo zvítězit v poslední rozhodující bitvě. Před 4. zápasem jsme vedli 2:1 v sérii a nezvládli jsme proměnit první mečbol v domácím prostředí. Páté utkání se podařilo ve velkém stylu. Každá hráčka nechala na hřišti maximum a tím jsme ukázali, že „Titul“ chceme a zasloužíme si ho.

Jaké jsou Vaše plány na letní přípravu? Znáte Czech Open a měli byste případně zájem zúčastnit se příštího ročníku? (Pozn. Redakce (letošní účast odmítli))

Známe Czech Open velmi dobře. Díky referencím Tatranu a přátelským utkáním je u nás při plánování sezóny vždy tématem k zamyšlení. Minulé léto jsme využili nabídky ze Švédska a zúčastnili se Uppsala Cupu, proto jsme nemohli do Prahy přijet. Letos ještě nevíme, ale pravděpodobně zůstaneme po třech letech doma a budeme se připravovat v naší krásné zemi. Uvidíme.

Čeká Vás Pohár Mistrů? Kam až chcete dosáhnout?

Tuto sezónu jsme získali švýcarský pohár a mistrovský titul. Proto je jasné, že nám ještě jeden triumf chybí. Vsadíme všechno na to, abychom získali titul na PMEZ, i když to nebude snadné.

Díky a ať se daří

Ilustrační foto: www.unihockey.ch, www.uhcdietlikon.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*