Martina Ostřanského čeká třetí sezóna ve Švýcarsku. V létě přestoupil z Curychu do celku Alligator Malans a o víkendu si odbyl první start v novém dresu. Na Champy Cupu ale jeho tým příliš neoslnil. Skončil s jediným bodem poslední.
28. 8. 2007 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ostřanský: Nebereme to jako tragédii

 



Za sebou máš první vystoupení v dresu Malans. Na Champy Cupu jste ale skončili až pátí z pěti. Prohráli jste se dvěma švýcarskými celky a taky se střešovickým Tatranem. Jak hodnotíš vaše vystoupení?

I když jsme samozřejmě chtěli uhrát dobrý výsledek, tak pro nás teď není poslední místo zase taková tragédie. Celkově se to bralo jako příprava. Před turnajem jsme měli třikrát hokejky v ruce. Tým se celou dobu věnoval fyzické přípravě. Odehráli jsme docela dobré zápasy, jenom s Tatranem to byl výpadek.

Jak to váš tým bral, když jste prohráli s českým soupeřem 8:3?

Prohráli jsme docela vysoko, ale na druhou stranu třeba naše první lajna ani nehrála. Trenér místo nás chtěl vyzkoušet juniory. Tím ale samozřejmě nechci náš výkon omlouvat. Tatran hrál vážně dobře a chtěl napravit předešlou porážku od Churu.

Získali jste jediný bod za remízu se švédským Helsingborgem, který turnaj nakonec vyhrál. Jaký to byl zápas?

Ten se nám vydařil. Bylo to tvrdé utkání, museli jsme hrát hodně důrazně a myslím, že se ten duel divákům líbil. Přišlo se jich do haly podívat hodně. Myslím, že to bylo povedené.

Jak se ti hraje v novém týmu? Je to změna oproti Grasshoppers Curych?

Hraje se mi dobře, cítím se tady skvěle. Tým mě vzal rychle mezi sebe, kluci jsou super. Jinak klub je zase o stupínek výš než ten předchozí. Rozdíl je jak v týmu, tak ve vedení.

S kým tě postavili do útoku?

Hraju se dvěma Švédy. S Johanem Andersonem a Klasem Nordinem. Je na nich vidět, že jsou to moc šikovní hráči a spolupráce s nimi se mi vážně zamlouvá a baví mě. Často střílíme, umíme si přihrát a vytváříme i docela pěkné akce. Johan je sice skvělý střelec, ale má taky parádní smysl pro kombinaci.

Myslíš, že vás trenér nechá pohromadě i v sezóně?

Řekl bych, že to tak asi zůstane. Johan ale zrovna léčí výron kotníku ze zápasu s Churem, a tak teď netrénuje. Doufám, že se stihne uzdravit do začátku sezóny.

Slibují si v klubu od vašeho útoku hodně?

Určitě. Přišli jsme tam jako tři cizinci a oni od nás čekají, že budeme dávat góly.

Takže máte zacelit místo po odchodech Esy Jussily nebo Tatu Väänänena?

Původně měl přijít kromě nás i Mathias Larsson, který poslední sezónu strávil ve Švédsku. Nakonec z toho ale sešlo, takže budou spoléhat na nás. V týmu je ale i spousta šikovných Švýcarů, třeba Adrian Capatt.

Už se mluvilo o cíli pro další sezónu?

To ještě ne. Ale Malans mají tým, co hraje každou sezónu na špici a bojuje o titul. Loni se ho nepodařilo obhájit, a tak letos budeme určitě chtít o něj bojovat znovu. Budujeme ale teď nové mužstvo, a tak musí všechno klapat. Hlavní tak teď bude vytvořit z Malans kompaktní výběr.

Teď už tedy máte fyzickou přípravu za sebou?

Ano. Už přišel čas na florbal. Kluci trénovali asi od července fyzicky, já jsem se k týmu připojil na začátku srpna. Teď se budeme věnovat různým herním situacím, nacvičovat založení útoku a podobně.

Liší se nějak příprava s Malans od toho, co jsi zažil v Curychu nebo Usteru?

Ani moc ne. Samozřejmě každý trenér má trochu jiný styl, většinou je to však podobné. Ale rozhodně je vidět, že Stefan Pettersson je hodně zkušený trenér.

Výsledky Alligator Malans na Champy Cupu
Pátek 24.8.
UHC Alligator Malans – FC Helsingborg 5:5
(Ostřanský 1+0)

Sobota 25.8.
UHC Alligator Malans – TJ Tatran Střešovice 3:8
Chur Unihockey – UHC Alligator Malans 6:5
(Ostřanský 0+2)

Neděle 26.8.
Floorball Köniz – UHC Alligator Malans 5:4

foto: Erwin Keller (unihockey.ch)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*