2. 7. 2011 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Tero Tiitu zůstane v SSV Helsinky

 



Finský ostrostřelec Tero Tiitu zůstává i pro následující sezonu doma v Helsinkách a bude oblékat dres SSV. Dvojnásobný mistr světa se tak opět představí i českému publiku, společně s Davidem Rytychem přijedou v říjnu reprezentovat finského mistra na Champions Cup do Mladé Boleslavi.

O služby obávaného kanonýra byl velký zájem. Daleko nebyl trejd do švýcarského Grasshopper Curych nebo SV Wiler Ersigen. Spekulovalo se i přestupu do finské kolonie v Helsingborgu, nebo ambiciózního Linköpingu. Nejvíce aktivní však byl ve vyjednávání švédský Warberg. A právě z tábora švédských ligových finalistů přišla definitivní zpráva.

„Tero se nakonec rozhodl pro variantu, při které v nadcházející sezóně dokončí studium doma v Helsinkách,“ řekl sportovní manažer Warbergu Niclas Wilhelmsson. Tým z jihozápadního pobřeží Švédska však boj o finskou superstar nevzdal. „Kdo ví, možná se k nám připojí v příští sezoně. Vedli jsme s ním spoustu rozhovorů, ale nakonec přesto cítil, že chce zůstat doma.“

SSV Helsinky navíc za začátku prázdnin hlásí dva velké návraty. Z Helsingborgu se vrací další obávaný střelec Santtu Manner a také zadák Kari-Matti Ratsula. Sestava finského mistra bude na říjnovém Champions Cupu v Mladé Boleslavi opravdu nabitá.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*