Sladkého Wiler obhájil titul. Český útočník ve čtvrtém finálovém utkání pomohl Wileru brankou a asistencí a je prvním Čechem, který vyhrál švýcarskou nejvyšší soutěž. Wiler získal titul počtvrté v historii klubu.
15. 4. 2008 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

SV Wiler – Ersigen je švýcarským mistrem

 



Wiler obhájil loňský primát a stal se spolu s Aligator Malans druhým nejúspěšnějším klubem švýcarské NLA. Nyní vlastní již čtyři ligové triumfy. Nejúspěšnější je Rot-Weiss Chur s 11 tituly.
Wiler přímo postupuje do florbalové ligy mistrů, nazývané EuroFloorball Cup, a odehraje ho v domácím prostředí. Köniz bude hrát předkolo evropské soutěže s Vítkovicemi a finským Classic Tampere.

Wiler i přes převahu v úvodních minutách inkasoval jako první, trefil se Antener. Florbalisté Köniz ale svojí nedůsledností v závěru třetiny obdrželi vyrovnávací branku. Druhou třetiny začal Wiler taktéž lépe a otočil vývoj zápasu na 2:1, Köniz sice rychle srovnal, ale Flury vstřelil další góly Wileru a Manuel Zingg dvěma góly rozhodl utkání.

Köniz se sice ještě pokusil zdramatizovat utkání, ale v závěru přidal gól i Tomáš Sladký a dalšími dvěma góly zkompletoval svůj hattrick Joel Krähenbühl.

Wiler zvítězil 3:1 na série (3:4pp., 6:3, 7:2, 8:4) a stal se mistrem pro sezónu 2007/08

FLOORBALL KÖNIZ – SV WILER ERSIGEN 4:8

( Antener, Schweizer, Bigler, Bill – Krähenbühl 3, Mutti, Flury, Zingg 2, Sladký)

1900 diváků, konečný stav série: 1:3

Foto: unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*