Dramatická finálová série mezi SV Wilerem–Ersigen a Tigers Langnau nakonec dopadla dobře pro Wiler, který získal titul potřetí za sebou a popáté v historii. Wiler je tak historicky druhým nejúspěšnějším klubem švýcarské ligy. Má o jeden titul více než Aligator Malans, ale zároveň jich šest ztrácí na Chur Unihockey. Oproti Chur se ale Wiler může pyšnit vítězstvím v EFC.
21. 4. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler-Ersigen obhájil mistrovský titul

 



Nerozhodný stav 2:2 a forma Tigers ve finálové sérii nasvědčovali o tom, že letos to Wiler nebude mít tak jednoduché jako v letech minulých. A opravdu. I poslední utkání bylo velmi dramatické.

V pátém utkání finálové série se jako první už ve třetí minutě trefil Aleš Zálesný, ale Wiler se nenechal rozhodit, hrál dál koncentrovaně, z čehož vytěžil vyrovnání. Jenže potom přišlo vyloučení Vänttinena a přesilovku proměnil svým druhým gólem v utkání Aleš Zálesný. Tento stav vydržel až do konce první třetiny.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Berger, ale Tigers přesilovku nevyužilo. Poté přišlo na druhé straně k vyrovnání na 2:2. Tento stav netrval moc dlouho, protože Simon Stucki opět poslal Tigers do vedení. Čtrnáct vteřin před koncem druhé třetiny znovu srovnal Zimmermann.

V sedmé minutě třetí části poslal Wiler poprvé do vedení Mendelin. O deset minut později přišla hrubá chyba v rozehrávce Tigers, která zničila další šance na vyrovnání. Vänttinen šel sám na golmana Tigers a zvýšil na 5:3.

Definitivní tečku za utkáním udělal Wittwer svou druhou brankou v utkání a stanovil tak konečný výsledek na 6:3 pro Wiler, který zvítězil v sérii 3:2 na zápasy. Poté již kapitán Wileru Olle Thorsell zvednul pohár pro vítěze Swiss Mobiliar League.

Tigers už nyní posiluje na příští sezonu. Do svých řad přizve švýcarského reprezentačního obránce Marca Dysliho ze švédského Dalenu. Bude to mít ale velmi těžké. Do Wileru se po dvou letech v Dalenu vrací dva nejúspěšnější švýcarští hráči. Je to bratrské duo Matthias a Christoph Hofbauerovi. Ze zatím potvrzených přestupů vyplývá, že posílí i Aligator Malans, kam příjde Essa Jussila.

Výsledkový servis:

SV Wiler – Ersigen vs. Tigers Langnau 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

Branky: Wittwer 2, Gerber, Zimmermann, Mendelin, Vänttinen – Zálesný 2, Stucki.
Hala: Brünnli Halle
Počet diváků: 2425

Konečný stav série: 3:2 (4:3, 5:9, 4:6, 5:1, 6:3)

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*