Po základní části byl osmý, ale s Wilerem je Tigers Langau nejblíže k postupu do semifinále. Grünenmattu nestačilo ve čtvrtém utkání play-off ani sedm českých branek k úspěchu nad Wilerem. V Maienfeldu se opět prodlužovalo a GC Zürich smetl Rychenberg.
21. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Sedm českých branek do sítě Wileru nestačilo

 



V Neuvěřitelném utkání mezi Wilerem Ersigen a UHC Grünenmatt ani deset branek Grünenmattu nestačilo na vítězství a před Wilerem se musel potřetí sklonit. Utkání začalo bláznivě a pro domácí Wiler příšerně. Skóre otevřel Samuel Schneiter z Grünenmattu už ve druhé minutě, o minutu později jásal Grünenmatt podruhé, trefil se Radek Sikora. O pár vteřin později Samuel Schneiter zvýšil na 0:3 a s Wilerem to vypadalo špatně. Trvalo mu pouhých deset minut, aby otočil stav zápasu. V páté minutě nastartoval brankostroj Wileru kapitán Matthias Hofbauer, poté se trefili Thomas Bieber a Patrick Mendelin. Ve třinácté minutě strhl vítězství na stranu Wileru Michael Zürcher. Do konce první třetiny se povedlo Grünenmattu srovnat na 4:4.

Pár vteřin po začátku druhé třetině se Wiler dostal opět do vedení, další branku přidal Thomas Bieber, poté ale v přesilovce snížil Daniel Šebek. Ve pětatřicáté minutě byl Michael Zürcher vyloučen na pět minut a Radek Sikora vyrovnal na 6:6. Ve třetí části se Wiler po dvou brankách Christopha Hofbauera a brance Michaela Fluryho dostal do tříbrankového vedení, poté Grünenmatt vrátil Wileru otočení stavu ve svůj prospěch, když prohrával o tři branky. Přišla totiž česká pětiminutovka a hlavně chvíle Tomáše Chrápka, který v těchto pěti minutách zaznamenal hattrick, Daniel Šebek branku a asistenci a Radek Sikora asistenci. V závěru třetí třetiny vyrovnal na 10:10 Christoph Hofbauer, který tak zkompletoval hattrick. Neuvěřitelnou přestřelku rozhodl Joel Krähenbühl ve třinácté minutě prodloužení, který vstřelil jednadvacátou branku zápasu. Wiler tedy zvítězil 11:10 a vede 3:1 na série, dnes může tuto čtvrtfinálovou sérii rozhodnout.

Tigers Langnau potřetí za sebou porazilo Köniz. První branku vstřelil Markus Gerber z Langnau, poté ale švédská hvězda v barvách Floorball Köniz Daniel Calebsson nahrál Manuelu Zinggovi na vyrovnávací gól. Ve druhé třetině zužitkoval přihrávku Aleše Zálesného Olli Oilinki, o chvíli později Langnau zvýšilo vedení a do konce druhé třetiny ještě Aleš Zálesný přidal jednu branku Langnau. Čtrnáct vteřin po začátku třetí třetiny přidal Aleš Zálesný svou druhou branku a v témže střídání přihrál na další branku Simonu Stuckimu, Tigers Langnau tak vedlo již 1:6. Ve třiačtyřicáté minutě nastartoval ofenzívu Könizu Lukas Angst a Könizu se povedlo snížit až na 6:7. Langnau si ale v závěru nenechalo vzít vítězství a po výhře 7:6 vede v sérii už 3:1.

Grasshopper Club Zürich se vzpamatoval a tentokrát Rychenberg doslova vypráskal. První třetina sice branku nepřinesla, ale v té druhé se to do branky Rychenbergu jen sypalo. Skóre otevřel ve čtyřiadvacáté minutě Linard Parli, o dvě minuty později Švéd Alexander Bodén přihrál Markusovi Suttererovi a netrvalo to dlouho a Parliho druhá branka znamenala v polovině zápasu vedení GC Zürichu 3:0. Do konce druhé třetiny se hráči GC Zürich trefili ještě jednou. Na začátku třetí části kanonáda pokračovala. Alexander Bodén a Nico Scalvinoni přidali další dvě branky. V polovině třetí třetiny se Rychenbergu povedlo ubránit dvojnásobné oslabení, ale to bylo asi jediné co se Rychenbergu povedlo. V závěru utkání ve vlastním oslabení dokončil Linard Parli hattrick a GC Zürich vítězstvím 7:0 srovnal stav série na 2:2.

V sérii mezi Chur a Malans se již stalo tradicí, že šedesát minut nerozhoduje o vítězi, tentokrát nerozhodlo ani dvacetiminutové prodloužení. Lépe začalo Malans, úvodní a jedinou branku první třetiny vstřelil Alain Wyder. Ve druhé třetině se trefil Alain Wyder podruhé a Armin Brunner zvýšil na 3:0 pro Malans. Poté začalo za delší konec provazu tahat Chur. Sandro Cavelti a Kari Juhani Koskelainen snížili do konce druhé třetiny na 2:3. Ve třetí třetině Riku Kekkonen srovnal na 3:3 a i počtvrté se v této sérii muselo prodlužovat, tentokrát ani dvacet minut prodloužení nerozhodlo o vítězi. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, které rozhodl Riku Kekkonen a Chur tak zvítězilo 4:3. Stav série je vyrovnaný 2:2.

Výsledky po čtvrtých zápasech čtvrtfinále SML:

SV Wiler-Ersigen – UHC Grünenmatt 3:1 (9:6, 6:4, 3:4, 11:10p)
GC Zürich – HC Rychenberg 2:2 (4:6, 3:4p, 5:4p, 7:0)
Floorball Köniz – Tigers Langnau 1:3 (7:3, 3:4, 3:7, 6:7)
Alligator Malans – Chur Unihockey 2:2 (6:5p, 4:3p, 2:3p, 3:4p)

Foto: Damian Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*