Pro florbalistu Vojtěcha Skalíka skončila sezona. Hráč švýcarského HC Rychenberg Winterthur si v sobotním zápase play-off na hřišti Grassohoperu Curych přetrhl vazy v kotníku. Nejlepší loňský střelec české reprezentace se bude léčit šest týdnů.
21. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Skalíkovi skončila sezona. Přetrhal si vazy

 



Skalík v právě probíhajícím play-off švýcarské NLA potvrzoval pověst kanonýra. Svůj Rychenberg táhl za postupem do semifinále ligy, v sérii s Curychem dal ve třech utkáních šest branek, z toho dvě trefy byly vítězné. Čtvrté utkání série však skončilo pro českého snipera nešťastně. Na začátku poslední třetiny si přivodil zranění, které jej vyřadilo do konce sezony.

„Je to kotník a sezona pro mě skončila, to mě štve nejvíc. Byla tam mokrá podlaha, uklouzl jsem a už to bylo. Pak jsem strávil tři hodiny na pohotovosti, takovou bolest sem ještě nezažil,“ říká reprezentační útočník.

Vyšetření prokázalo zpřetrhané vazy v kotníku. „Jeli jsme do nemocnice hned, ani jsem neviděl konec zápasu. Vypadalo to na zlomeninu,“ líčí Skalík.

Ani s ním na hřišti se však tentokrát Rychenbergu nedařilo a odnesl si hořkou prohru 0:7. „Tentokrát jsme nehráli vůbec dobře, nebyli jsme důrazní, prostě nebojovali. Takže série začíná od začátku a bude to bitva,“ říká Skalík ke čtvrtfinálovému duelu s GC Curych, který vede s kapitánskou páskou další Čech Aleš Jakůbek.

Další zápasy už bude forvard, který dokázal v reprezentaci dát hattrick třeba i Švédsku, sledovat z tribuny. „Tady se nedává sádra, jen ortéza na dva týdny a berle. Podle toho, jak to bude vypadat, je potom zahodím. Dohromady bych měl být mimo šest týdnů,“ vysvětluje Skalík.

Druhou polovinu roku 2010, by tak měl stihnout a být k dispozici i české reprezentaci. Tu čeká v prosinci mistrovství světa ve Finsku.

Foto: Archiv Florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*