Zálesného Tigers Langnau a Cepkův Rychenberg jsou v semifinále. Čtvrtfinále mezi Malans a Chur rozhodne až sedmý zápas. Repete loňského finále SV Wiler Ersigen – Tigers Langnau se tak neuskuteční, protože týmy na sebe narazí už v semifinále. I přes osmadvacetibodový rozdíl po základní části SML je očekávána tvrdá bitva podobná té loňské finálové.
28. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langnau a Rychenberg jdou do semifinále

 



Tigers Langnau přešlo přes Köniz poměrem 4:2 na zápasy a v semifinále ho čeká Wiler. V posledním souboji proti Köniz otevřel skóre již ve druhé minutě Olli Oilinki po přihrávce Markuse Gerbera. Druhou branku přidal o šest minut později Markus Gerber a i u třetí branky první třetiny byl Markus Gerber. V přesilovce upravil na 3:0 pro Langnau Aleš Zálesný. Na začátku druhé třetiny přidal další branku domácích Marc Mühlethaler, Köniz ve druhé třetině snížil jen o jedinou branku, navíc na začátku třetí části našel Aleš Zálesný Simona Stuckiho a bylo to opět o čtyři branky. Poté už si Langnau nenechalo semifinále utéct, na každou branku Köniz reagovalo také brankou, a tak utkání skončilo čtyřbrankovým rozdílem. V poslední minutě zkompletoval Simon Stucki hattrick a utkání skončilo 8:4.

Rychenberg slaví senzaci, přešel přes GC Zürich také poměrem 4:2 na zápasy a je v semifinále SML. V šestém čtvrtfinálovém souboji mezi Rychenbergem a GC Zürich otevřel skóre Thomas Wolfer z Rychenbergu, na začátku druhé třetiny ale srovnal Pascal Helfenstein a začínalo se od začátku. V závěru druhé třetiny vstřelil Rychenberg dvě branky a s GC Zürich to nevypadalo dobře. Na začátku třetí části sice snížil Thomas Grüter, ale poté Rychenberg dobře bránil svůj jednobrankový náskok a hráčům GC Zürich se přibližoval konec sezony. V samotném závěru v čase 59:41 ještě vykřesal naději vyrovnávacím gólem Nico Scalvinoni. Prodloužení ale trvalo jen dvě minuty. Do semifinále poslal Rychenberg Thomas Weber.

Markus Studer z Chur otevřel skóre v zápase proti Malans. Peter Lüthi sice srovnal, ale Studer poslal Chur opět do vedení a další branku Chur přidal Kari Juhani Koskelainen. Druhá třetina patřila Alligator Malans. Na začátku druhé třetiny Malans vyrovnalo díky brankám Martina Josse a Martina Ostřanského. O deset minut později otočil vývoj zápasu Sandro Dominioni a na 5:3 upravil Armin Brunner. Ve třetí třetině ale Chur zabralo a vyrovnalo na 5:5 a jak je již v této sérii tradicí, šlo se do prodloužení. A jak bývá zvykem v případě vítězství Chur rozhodne Riku Kekkonen. Chur tak po vítězství 5:4 vyrovnalo stav série na 3:3. Poslední sedmé čtvrtfinále se odehraje v dnes na domácím hřišti Malans v Maienfeldu.

Výsledky po čtvrtých zápasech čtvrtfinále SML:

SV Wiler-Ersigen – UHC Grünenmatt 4:1
(9:6, 6:4, 3:4, 11:10p, 7:5)

GC Zürich – HC Rychenberg 2:4
(4:6, 3:4p, 5:4p, 7:0, 4:6, 3:4p)

Floorball Köniz – Tigers Langnau 2:4
(7:3, 3:4, 3:7, 6:7, 5:4sn, 4:8)

Alligator Malans – Chur Unihockey 3:3
(6:5p, 4:3p, 2:3p, 3:4sn, 9:4, 5:6p)

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*