Bohatou gólovou nadílku přineslo finále švýcarského Poháru. Tigers Langnau nadělilo do sítě UHC WaSa hned jedenáct branek a po zásluze se stalo nejúspěšnějším týmem domácího Poháru pro letošní rok.
7. 3. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langnau ovládlo švýcarský Pohár

 



Vyprodaná Neue Wankdorfhalle v Bernu přivítala v sobotu 3200 florbalových fanoušků, kteří se přišli podívat na gólově bohaté finále SM-Cupu mezi favorizovaným obhájcem trofeje Tigers Langnau a UHC WaSou, která dokázala vyřadit v semifinále i mistrovský Wiler. Langnau ale nezaskočila a tak mohl Marc Dysli, kapitán Tigers Langnau, převzít pohár pro vítěze SM-Cupu.

Utkání nezačalo pro UHC WaSu vůbec dobře. Tigers Langnau potvrzovalo roli favorita a WaSu přehrávalo. Ve třetí minutě přihrával Markus Gerber Rolfovi Lüthimu na první branku utkání, o minutu později se radoval Lüthi podruhé, tentokrát zužitkoval přihrávku Aleše Zálesného. V osmé minutě utkání byl Aleš Zálesný odměněn za svou aktivitu i brankou. Přízemní střela k pravé tyčce znamenala vedení 3:0 pro Tigers Langnau a UHC WaSa si v této situaci vzala time out. Poté přišla pěkná souhra WaSy. Tomáš Sladký z rohu našel před brankou Lukase Hesse a ten se nemýlil. Neuběhla ani minuta a na druhé straně byla k vidění další gólová akce. Markus Gerber zpoza branky poslal přihrávku na Marca Mühlethalera a ten se také nemýlil. UHC WaSa za dvě minuty opět odpověděla, gólově se prosadil Mario Haag a dvě minuty před koncem snížil Fabian Jucker na rozdíl jediné branky.

V sedmé minutě druhé třetiny si Simon Stucki po standardní situaci narazil s Alešem Zálesným a Tigers Langnau zvýšilo svůj náskok na 5:3. Poté byl za bodyček vyloučen Marc Dysli, ale WaSa přesilovku nevyužila. Navíc Aleš Zálesný vypíchl soupeři míček a mohl zvýšit, to se ale prozatím nestalo. Tigers Langnau ve druhé části oslabení kontrolovalo míček a po návratu Marcka Dysliho mohlo opět udeřit duo Stucki-Zálesný. Střelu Aleše Zálesného, kterou vyrazil brankář WaSy Kornelius Birrer nad sebe našel jako první sám Zálesný a bylo to opět o tři branky. Ve 31. minutě byl vyloučen Markus Gerber, ale WaSa přesilovku opět nevyužila. Naopak na druhé straně se necelou minutu před koncem druhé třetiny počtvrté prosadila dvojice Stucki-Zálesný a Langnau tak vedlo po čtyřiceti minutách 7:3.

Ve třetí třetině se WaSa snažila udělat něco se stavem zápasu, ale marně. Tigers Langnau si v osmé minutě třetí třetiny vzalo oddechový čas a poté Rolf Lüthi nabil Markusovi Gerberovi na další branku Langnau. O několik minut později Marc Mühlethaler zužitkoval přihrávku zpoza branky Aleše Zálesného a v 56. minutě Marc Mühlethaler zkompletoval hattrick. V poslední minutě sice Roman Wick vstřelil čtvrtou branku WaSy, ale poslední slovo mělo Langnau. Přesilovku využil čtyři vteřiny před koncem Markus Gehrig. Tigers Langnau porazilo UHC WaSu 11:4 a obhájilo tak zisk SM-Cupu.

Foto: Damian Keller,unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*