Ve Švýcarsku odstartovalo semifinále play-off. Bezmála tisícovka diváků viděla nečekaně vysoké vítězství Wileru, který zničil Langnau rozdílem šesti branek. Druhé semifinále bylo vyrovnané, Chur ale svou zkušenost v prodlouženích ze čtvrtfinále nevyužil a Rychenberg získal první zápas pro sebe.
11. 3. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler rozdrtil Tigers, Cepkova smečka slavila v prodloužení

 



Semifinále mezi SV Wilerem–Ersigen a Tigers Langnau začalo jednoznačným vítězstvím Wileru. Ten se ve čtrnácté minutě opatrného utkání ujal vedení, trefil se italský reprezentant Fabio Mutti. Tigers Langnau mělo v první třetině výhodu přesilové hry, ale tu nevyužilo. Ve druhé třetině potrestal faul Aleše Zálesného Michael Flury a v poslední minutě téže periody přidal třetí branku Wileru Fabio Mutti. Ve třetí části skóre ve prospěch Wileru narůstalo, další jeho branku nabídl Roger Gerber Joelovi Krähenbühlovi. Za necelou minutu se Wiler mohl opět radovat, další zásah přidal Ilkka Mäkipää.

Tigers Langnau si vzalo oddechový čas, nicméně o dvě minuty později přidal šestou branku Wileru Patrick Mendelin. V tomto pro Wiler úžasném zápase zafungovala i spolupráce bratrů Hofbauerových, Christoph nahrával v třiapadesáté minutě Matthiasovi na další branku a Wiler vedl už 7:0. Co mohlo lehce zmírnit radost Wileru byla korekce Langnau v poslední minutě. Dario Langenegger upravil na konečných 1:7. Série pokračuje o víkendu v Biglenu a Tigers Langnau bude jistě chtít zapomenout na včerejší potupu a ukázat také svou sílu.

Utkání mezi Rychenbergem a Chur začalo lépe pro Rychenberg. První branku vstřelil ve dvanácté minutě Cornel Koller z Rychenbergu. Poté ale Rychenberg nabídl Chur přesilovku a tu využil Renato Schneider. První třetina tak skončila nerozhodně. V první minutě druhé části se prosadil Kari Juhani Koskelainen a o minutu později zvyšoval Andrin Putzi na 3:1 pro Chur. Na konci druhé části sice Thomas Wolfer snížil, ale ve třetí třetině se jako první radoval opět Chur, Riku Kekkonen zvýšil na 4:2.

Rychenberg poté Chur zatlačil, z čehož vzniklo snížení v podobě branky Dominika Hellera. Chur si sice vzal oddechový čas, ale Felix Buff srovnal stav na 4:4 a za dalších pět minut otočil vývoj zápasu. Chur zachraňoval situaci až v poslední minutě utkání, trefoval se Kari Juhani Koskelainen. Utkání rozhodl v prodloužení Felix Buff svým třetím gólem v zápase. Rychenberg tak zvítězil 6:5 a o víkendu v Chur se bude snažit získat další utkání ve svůj prospěch.

Výsledky po prvním semifinále SML:

SV Wiler–Ersigen – Tigers Langnau 1:0 (7:1)
HC Rychenberg Winterthur – Chur Unihockey 1:0 (6:5p.)

Foto: Unihockey.ch – Damian Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*