Už 3:0 na série vede jak Wiler Ersigen nad Tigers Langnau, tak i Rychenberg nad Chur. Rozhodly o tom poslední dvě utkání, která se hrála o víkendu. Jediné vítězství tak dělí oba celky od finálové účasti.
15. 3. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler s Rychenbergem jsou blízko finále

 



SV Wiler–Ersigen porazil Tigers Langnau i potřetí. Tigers Langnau tak jako v sobotu začalo lépe, vedoucí branku Langnau vstřelil Olli Oilinki. Wiler ale dvě minuty na to vyrovnal, branku zaznamenal Roger Gerber. Za další dvě minuty zužitkoval Matthias Hofbauer přihrávku od svého bratra Christopha, Rolf Lüthi na to do konce třetiny reagoval vyrovnávací brankou. Do kabin se šlo za stavu 2:2.

V první minutě druhé třetiny využil Christian Suter nekoncentrovanost Wileru a poslal do vedení své tygry. V polovině zápasu Jonas Schneeberger vyrovnal na 3:3 a poté Michael Zürcher otočil na 4:3 pro Wiler. Další branka padla v přesilovce, využil ji Patrick Mendelin. Poté ale Marco Burkhalter našel Martina Wysse a ten snížil.

Pak se ale Sandro Rindlisbacher nechal vyloučit a Wiler mohl začít navyšovat skóre. Přesilovku využil Michael Flury, další branky přidali Fabio Mutti a Patrick Mendelin. Minutu před koncem zápasu ukázali bratři Hofbauerovi, že o sobě perfektně vědí i když přihrává Christoph a zakončuje Matthias. Utkání tedy skončilo i potřetí jasným vítězstvím Wileru, tentokrát 9:4.

Sérii mezi Rychenbergem a Chur vede 3:0 na zápasy Cepkův Rychenberg. Ten zvládl lépe i třetí zápas. První branku nedělního duelu vstřelil Radim Cepek v sedmé minutě první třetiny. Poté mělo Chur výhodu přesilové hry a Riku Kekkonen srovnal na 1:1, tento stav vydržel do konce první třetiny.

Po změně stran Chur otočilo, zasloužil se o to zejména Andri Adank svou brankou na 2:1. Zanedlouho zareagoval Marc Schadegg, ale Jan Binggeli vrátil Chur vedení. V polovině zápasu se střelecky prosadil i Pirmin Koller a bylo srovnáno. V závěru druhé třetiny našel Thomas Wolfer přihrávku Marca Schadegga a Rychenberg se dostal do vedení 4:3.

V poslední třetině zafungovala finská spolupráce mezi přihrávajícím Riku Kekkonenem a skórujícím Kari Juhani Koskelainenem. Rychenberg ale o pět minut později šel znovu do vedení díky brance Jonase Thomssona a když Chur nevyužilo ani nabídku přesilové hry, tak se Rychenberg mohl radovat z vítězství 5:4.

Stav semifinále SML po třetích zápasech:

SV Wiler–Ersigen vs. Tigers Langnau 3:0 (7:1, 7:2, 9:4)

HC Rychenberg vs. Chur Unihockey 3:0 (6:5p, 6:4, 5:4)

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*