Není to tak dlouho, co ronil slzy nad svým zraněním. Na začátku play-off si pochroumal kotník a najednou pro něj sezona skončila. Jenže Rychenberg postoupil do semifinále a reprezentační útočník Vojtěch Skalík se rozhodl jednat.
26. 3. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Hrát s přetrženým vazem? Pro Skalíka to není problém

 



Zatnout zuby, stáhnout kotník a hurá na plac. Asi tak nějak mohlo vypadat účinkování havířovského rodáka v posledním semifinálovém duelu proti Chur. A na Skalíkovi nebylo zranění vůbec znát. Soupeři dokázal zasadit dva tvrdé zásahy.

„Po téměř čtyřech týdnech jsem byl na tréninku a vypadalo to celkem dobře, takže jsem byl připravený naskočit, kdyby to hořelo. Měl jsem, možná ještě mám přetržený vaz na vnější straně kotníku,“ vysvětlil Vojtěch Skalík a pokračoval.

„Při hře jsem to cítil, ale co se dá dělat. Neumím sedět na tribuně nebo doma na gauči u televize. Holt florbal potřebuji k životu,“ dodal.

Teď Rychenberg čeká finále, ve kterém se postaví Wileru-Ersigen. „Uvidíme, jak na tom bude kotník, ale vypadá to dobře. Vynechal jsem trénink a cítím se skvěle. Ještě aby ne, vždyť jsem tuhle sezonu už neměl hrát a najednou si zahraji finále,“ povídal blahem opojený dvorní střelec Rychenbergu.

Ten je v sérii s gigantem švýcarské florbalové scény jasným outsiderem, jenže ani jeho sílu nelze opomíjet. „Semíčko jsme zvládli skvěle takticky. Proti Wileru to nebude nic jednoduchého, ale vždyť jsme byli první, kdo ho letos porazil. Tak proč to nezopakovat. Věříme si na ně,“ prohlásil Skalík.

Ten jako správný rodák sleduje i výsledky mateřského klubu. „Výsledky Torpeda bedlivě sleduji, snad to kluci zvládnou. Škoda jen, že nemám moc času sledovat české play-off.“

Foto: www.czechopen.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*