Ve Švýcarsku odstartovalo finále nejvyšší soutěže. Mistrovský SV Wiler–Ersigen ukázal jasným vítězstvím nad Rychenbergem svou sílu a ve finálové sérii se ujal vedení 1:0 na zápasy.
1. 4. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler smetl Rychenberg rozdílem třídy

 



Tým, který začal lépe byl ale Rychenberg. Vojtěch Skalík otevřel ve třetí minutě utkání skóre. Za necelé dvě minuty ale vyrovnal Fabio Mutti. Wiler poté začal diktovat tempo hry a vstřelil další tři branky, o které se postarali Philipp Fankhauser, Joel Krähenbühl a opět Fabio Mutti.

Na začátku druhé třetiny se prosadil znovu Rychenberg, střelu Pirmina Kollera našel jako první Radim Cepek. Poté úřadoval zase Wiler. Joel Krähenbühl našel Michaela Fluryho a bylo to opět o tři branky.

Další gól vstřelil ve vlastním oslabení Christoph Hofbauer, kterého našel svým výhozem brankář Daniel Streit. Následnou branku přidal Wiler v přesilové hře a o pár minut později zkompletoval Fabio Mutti svůj hattrick. Na 9:2 po něm upravil Christoph Hofbauer.

Utkání tak bylo prakticky rozhodnuto a ve třetí třetině si už Wiler hlídal náskok. Rychenberg sice dal opět úvodní branku třetiny, ale desátý gól Wileru přidal Michael Zürcher. V závěru ještě upravil skóre Thomas Wolfer z Rychenbergu a svou čtvrtou brankou i Fabio Mutti. Wiler zvítězil 11:4 a ujal se v sérii vedení 1:0. Ta pokračuje o víkendu ve Winterthuru.

Stav finálové série SML po 1. zápase:

SV Wiler–Ersigen vs. HC Rychenberg Winterthur 1:0 (11:4)

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*