Letos byla Swiss Mobiliar League velmi vyrovnaná, to ovšem neplatí pro Wiler, kterého zřejmě nejvíce potrápil čtvrtfinálový Grünenmatt. Finálová série proti HC Rychenberg Winterthur vypadá ještě jednoznačněji než jasná čtyři vítězství Wileru v semifinále proti Tigers Langnau. Po dvou debaklech 11:4 přišel třetí v poměru 9:3 a Wiler vede ve finálové sérii nad Rychenbergem 3:0. Už příští sobotu tak bude moci rozhodnout o zisku.
6. 4. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler-Ersigen dělá ze švýcarského finále exhibici

 



Skóre třetího finále mezi Rychenbergem a Wilerem otevřel Matthias Hofbauer, poté ale Radim Cepek na druhé straně využil přesilovku a srovnal na 1:1.

O několik minut později byl vyloučen na pět minut Dave Wittwer, ale Rychenberg tuto výhodu nevyužil. Po třech minutách byl vyloučen Simon Eichmann, který ale vyběhl na hřiště před vypršením trestu a dostal pětiminutový trest.

Wiler tuto výhodu dokázal zužitkovat mnohem lépe než Rychenberg, trefil se v ní hned třikrát. Další branku na 1:5 přidal Matthias Hofbauer.

Ve třetí třetině přidal další branku Wileru Mattias Wallgren a poté dovršil hattrick Matthias Hofbauer. Druhou branku Rychenbergu přidal Vojtěch Skalík, ale Matthias Hofbauer svojí čtvrtou trefou přidal osmou branku Wileru. V závěru padla ještě jedna branka na každé straně a utkání tak skončilo 9:3 z pohledu úřadujícího mistra.

Stav finálové série SML po 3. utkání:

SV Wiler–Ersigen vs. HC Rychenberg Winterthur 3:0 (11:4, 11:4, 9:3)

Foto: Unihockey.ch, Damian Keller


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*