Nepřemožitelný Wiler, tak budou po včerejším utkání nazývat hráči Rychenbergu Wiler. I přes maximální snahu je Wiler bez problémů počtvrté za sebou porazil a právem mu tak náleží mistrovský titul. Wiler získal titul pošesté v historii a počtvrté za sebou.
11. 4. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Cepek se Skalíkem mají stříbrno, Wiler slaví titul

 



Ve čtvrtém utkání finálové série mezi Wilerem a Rychenbergem šlo už o vše. Prohra Rychenbergu po třech předchozích výprascích by znamenala konec nadějí na titul, to se také stalo.

Lépe ale začal Rychenberg, skóre otevřel Felix Buff. O pár minut později mistr srovnal na 1:1, střelcem této branky byl Olivier Hirschi. V polovině zápasu dostal Rychenberg výhodu přesilové hry, kterou nevyužil. Naopak Joel Krähenbühl, který naskočil na hřiště z trestné lavice ihned asistoval Rogerovi Gerberovi u druhé branky Wileru.

Na 3:1 pak upravil Fabio Mutti. Vteřinu před koncem druhé třetiny zdramatizoval utkání Thomas Wolfer, který zužitkoval pas Vojtěcha Skalíka. Ve třetí třetině si Wiler hlídal těsný náskok a poté, co Rychenberg začal otevírat hru, rozhodli o vítězství Wileru bratři Hofbauerové.

Nejprve dvakrát zužitkoval Christoph Hofbauer přihrávky od bratra Matthiase a poslední trefu v sezoně 2009/10 zaznamenal sám kapitán Wileru-Ersigen Matthias Hofbauer. Wiler zvítězil 6:2 a po předchozích vítězstvích 11:4, 11:4 a 9:3 zvítězil ve finálové sérii nad Rychenbergem 4:0 na zápasy.

Nejproduktivnějším mužem play off 2010 se stal Christoph Hofbauer, který zaznamenal 34 bodů za 22 branek a 12 asistencí. Druhý skončil Matthias Hofbauer s 27 body.

Mistrem SML žen je tým Piranha Chur, který porazil R.A. Rychenberg Winterthur 3:0 na zápasy a sesadil tak z trůnu UHC Dietlikon.

Příští sezonu se Swiss Mobiliar League rozšiřuje z deseti na dvanáct týmů.

Sezonu 2010/2011 budou hrát:

SV Wiler – Ersigen
HC Rychenberg Winterthur
Chur Unihockey
Tigers Langnau
GC Zürich
Alligator Malans
Floorball Köniz
UHC Grünenmatt
UHC Waldkirch-St. Gallen
Lok Reinach
UHC Uster
Kloten-Bülach Jets


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*