Český reprezentant Radim Cepek ve švýcarském Rychenbergu v pozici hrajícího trenéra končí. Nahradí jej finský kouč Lasse Eriksson. Cepek se podle informací serveru Florbal.cz chce soustředit na svou hráčskou kariéru.
30. 4. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Radim Cepek jako hrající trenér v Rychenbergu končí

 



Radim Cepek působil v roli hrajícího trenéra několik sezon. Tou nejúspěšnější se stala ta právě skončená. Se svým celkem dokázal dokráčet do finále švýcarské ligy, kde změřil síly s Wilerem-Ersigen. Na ten sice nestačil, ale i tak se Cepek se svou družinou postaral o výrazný úspěch švýcarského klubu.

Od příští sezony už ale Cepek bude na soupisce Rychnebergu figurovat pouze jako hráč. Podle informací od klubového mluvčího Reného Bachmanna se chce český reprezentant plně věnovat hraní, jehož vrcholem by měl být světový šampionát v roce 2012, který se koná právě ve Švýcarsku.

Lasse Eriksson, který nyní povede Rychenberg i jeho dva zlaté české poklady, je opravdovou legendou florbalu. Jako hráč dokázal vyhrát finský šampionát nebo zabodovat na evropském poháru. Dvaačtyřicetiletý Fin trénoval v minulosti několik severských klubů, ale i finský národní tým juniorů.

„Je skvělé, že se nám to podařilo domluvit. Eriksson je vysoce profesionální osobou. Přinese nové nápady, myšlenky a metody,“ hlásil sportovní šéf klubu Patrick Albert.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*