12. 8. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Aleš Zálesný: Zatím jsme tu zklamali. Bohužel

 



Po roce se reprezentační útočník Aleš Zálesný vrátil ze Švédska do švýcarského Langnau – a našel ho v úplně jiném rozpoložení, než odjížděl. V horším. A to přitom po příchodu čtyř reprezentantů do týmu čekal pravý opak. Na Czech Open prohráli Tigers dva ze tří zápasů ve skupině, odpoledne se popasují s Future.

Do Prahy přijel plný odhodlání dostat se dál než před třemi lety, kdy vypadl v semifinále. Možná i turnaj vyhrát. „Jenže hrajeme špatný systém. S 10 reprezentanty jsme tu zatím porazili jen Liberec, který je na celém turnaji asi nejslabší,“ posteskl si důrazný forvard. Spoluhráči jsou prý nespokojení s trenérem, údajně mu dávají šanci na první tři zápasy nové sezony. A když se nic nezlepší, kouč podle všeho bude muset skončit.

Zálesný svým parťákům zdůraznil, že by rád na Czech Open uspěl. Ovšem po zápase s Vítkovicemi, v němž si Langnau málem nesáhlo na balonek, byl rozčarovaný.

Aleš Zálesný


„Připadá mi, jako kdyby pořád české týmy nebrali, což je strašně špatně. Upozorňuji je na to celou dobu, že tu české týmy patří mezi špičku,“ zlobil se.
Připomněl, že Vítkovice porazily na loňském Evropském poháru Storvretu a Ostrava včera zdolala AIK Stockholm.

„Švýcaři si pořád myslí, že náhoda, náhoda, ale tak to není. My jsme je na MS smetli bezkonkurenčně, musí se nad tím zamyslet, co chtějí hrát,“ zdůraznil.
To přitom do Langnau přišli před sezonou vedle něj další tři reprezentanti – Švýcaři Krähenbühl, Hirschi a Trüssel. V odpoledním zápase podlehl jeho tým švédskému Dalenu 2:5. Zálesný parádně připravil druhý gól, jenomže na druhé straně se stejně blýskl Milan Tomašík, který se navíc zapsal mezi střelce.

„Trefil se krásně, dře, myslím, že má velkou šanci si tam zahrát,“ předpověděl Zálesný a podotkl, že Tomašík stejně jako on loni ve Warbergu dostává na přípravných turnajích hodně prostoru. „Milan na to má a myslím, že když během té dvouleté smlouvy bude hrát pravidelně, půjde ještě hodně nahoru,“ odhadl.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*