19. 11. 2010 Zahraničí (6) KOMENTÁŘŮ

Finové si dali soustředění v Hurghadě

 



Mistři světa z Finska zvolili stejně jako před dvěma lety originální prostředí pro přípravný kemp. Na světový šampionát ladí formu v egyptské Hurghadě.

„Minule jsme to udělali stejně. Před světovým šampionátem v Praze to bylo poprvé a získali jsme zlato. Když budou mít ostatní týmy soustředění o víkendu těsně před mistrovstvím světa, my necháme naše hráče odpočinout. Myslíme, že je lepší mít přípravu právě v tomto týdnu v teplém a slunném místě,“ vysvětluje finský záměr vedoucí týmu Kimmo Nurminen.

Finové se ale nejedou opalovat. „Tým se bude scházet a připravovat se dvakrát denně. Ale jiné informace o náplni času hráči neví. Hlavní trenér Petteri Nykky chce naučit hráče připravit se na aktuální situaci a tak nebude říkat dopředu to, co se bude dít. Plánujeme však návštěvu Káhiry a chceme vidět pyramidy. To vše je součástí velkého plánu, který máme od roku 2008,“ vysvětluje Nurminen.

Tým Suomi nicméně není kompletní. „Jsme smutní, že švédské týmy nám neuvolnily Miku Kohonena, Juhu Kivilehta a Rickie Hyvärinena, ačkoli jsme o to žádali. Kluci, kteří nám chybí, nejsou zrovna šťastní, že tu s námi nemohou být,“ dodal vedoucí finské reprezentace.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Finové si dávají pohodičku v Egyptě, zatímco u nás se začíná rozvracet tým

    • .... napsal:

      Co to meleš!!!… že Cepek není s týmem neznamená, že náš tým se rozvrací, rozvací se to akorát na diskuzích…zase jeden z těch zainteresovaných, co bude neustále tlachat to samé dokola!!!

      • FlorbalBazar.cz napsal:

        Určitě fakt, že byl za docela zvláštních okolností odvolán vůbec nenaruší soudržnost týmu, ani zdaleka…

        • .... napsal:

          Já ti teda mohu říct, že já být v repre, tak je mi nějaký Cepek úplně ukradený a soustředím se jen na svůj výkon…a taky že to tak u těch kluků je, tam nejedeš za nějaké své kamarády, ale za sebe…předvést to nejlepší, co v tobě je a na nějakou aféru okolo Cepka se ti kluci vůbec nesoustředí a rozhodně to jejich výkony nepoznamená!!!

          • Florbalbazar.cz napsal:

            nevím zda jsi někdy hrál nějáký kolektivní sport. Evidentně však ne. Úspěšné družsto musí fungovat jako tým a mít nějákou soudržnost a přátelství. Pokud byl Cepek součástí na všech dosavadních akcích, určitě jeho vyřazení z týmu nepodporuje každý z družstva a neschoda v takové citlivé otázce může náladu týmu každopádně rozhodit. Jdi sledovat tenis nebo plavat, ve florbale jsi bez týmu nic!

  • napsal:

    Chci se zeptat ohledně připravovaného zpravodajství z MS 2010. Píšete, že připravujete zpravodajství z A Divize, které je rozšířené a zpravodajství z B Divize, které je základní. Nicméně MS na žádné divize dělené není. Jediné dělení, které MS nabízí, je na skupiny a ty jsou 4 (A, B, C a D). Může redakce svůj záměr upřesnit?

    Děkuji.

Napsat komentář

*