25. 2. 2011 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Kent Göransson skončil jako trenér švédské reprezentace

 



Trenér Kent Göransson nedostane možnost napravit prohrané finále mistrovství světa 2010 a na dalším světovém šampionátu povede tým Tre Kronor jiný kouč. Vedení Švédské florbalové federace se rozhodlo s bývalým trenérem Warbergu neprodloužit smlouvu na další období.
Dvě stříbra z let 2008 a 2010 jsou pro Švédy málo. V kolébce florbalu se počítá jen zlato. A tak rozvážný chlapík, který vedl v minulosti i reprezentaci v přetahování lanem, další důvěru nedostal. „Potřebovali jsme tentokrát po mistrovství světa důkladně zhodnotit konstrukci týmu a nastavili jsme si, jak budeme pracovat v budoucnu,“ řekl vedoucí reprezentačních týmů SIBF Magnus Nilsson.

„V čele týmu by měla stát osoba, která bude umět reagovat na nové florbalové trendy. Co už víme, je to, že nechceme vyhrát mistrovství světa defenzivním způsobem,“ poznamenal šéf reprezentace ke Göranssonově konci a dal najevo kritiku vedení týmu v posledních letech.

Nový kouč by měl reprezentaci vést až do roku 2014, kdy se mistrovství světa opět vrátí do Švédska a finále by se mělo uskutečnit v Göteborgu. „Plánujeme čtyřletý cyklus budování týmu. Domácí šampionát na konci tohoto období by měl být velkou motivací,“ zakončil Magnus Nilsson.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*