11. 8. 2011 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Ostudu neděláme a můžeme být jenom lepší, myslí si Slovák Meszároš

 



Za reprezentaci Slovenska chytá na letošním Czech Open i gólman Gabriel Meszároš, který pamatuje dva roky staré účinkování mistrovského Trenčína. V roce 2009 slovenský mistr odešel s několika debakly, letošní výběr Slovenska s elitou drží krok.

„Je tam rozdíl dvou let a já mám pocit, že se posouváme dopředu hlavně takticky. Se Švédy jsme se tenkrát nemohli porovnávat vůbec, teď už to bylo lepší, a AIK jsme docela ubránili. Výsledek 2:4 není špatný, neudělali jsme ostudu,“ říká mladý slovenský gólman po duelu s účastníkem švédské superligy.

Porovnání s českými týmy nabídl dopolední duel s FBC Ostrava. A i tam vidí Meszároš rozdíly. „Proti Čechům jsme před dvěma lety hráli s Buldoky a s Vítkovicemi. Pamatuju si, že to nebylo úplně beznadějné, ale měli jsme vždycky nějaké pětiminutové výpadky a to nás stálo dobré výsledky. Třeba s Buldoky jsme tehdy prohrávali po pěti minutách 0:5 a bylo po zápase a konečný výsledek zůstal stejný. Ted´jsme potrápili Remedicum, dlouho jsme sahali na bod a možná nám chybělo to pověstné české štěstíčko,“ směje se.

Slovenskou reprezentaci vede český trenér Jan Holovka s dalšími dvěma krajany na postech asistentů. „Posunulo nás to dopředu hlavně takticky v obraně. Má to prostě hlavu a patu. Navíc máme tři čtyři kluky, kteří hrají v Čechách a opravdu je to znát. Ale i Trenčín by letos obstál určitě víc, než před dvěma lety. Myslím, že florbal na Slovensku má na to, aby byl pořád lepší,“ dodal Gabriel Meszároš.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*