12. 8. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Tomašík poprvé vyšel naprázdno, proti Liberci už ale skóroval

 



Nejočekávanější zápas čtvrtečního dopoledního bloku mužské elity Czech Openu skončil vítězstvím Dalenu nad Vítkovicemi v poměru 4:1. Milan Tomašík poprvé oblékl černý dres s číslem 9 a se svojí image dokonale zapadl mezi švédské borce. Na své bývalé spoluhráče sice sám gólově nevyzrál, přesto se radoval z vítězství 4:1. Ve druhém utkání se ale už trefil.

„Nastoupí ve druhé formaci a nemám strach, že by ten zápas nezvládl,“ říkal před utkáním s Vítkovicemi trenér Seveřanů Ulf Halstensson, který v minulosti vedl i reprezentaci Švédska a v roce 2006 slavil titul mistrů světa.

Mimochodem, Halstensson vedl nároďák Tre Kronor v roce 2006 společně s Kristinou Landgren Canerstam, která letos stojí na lavičce Pixba a spolupracuje s trenérem Davidem Janssonem. Obě osobnosti švédského florbalu se tak potkaly mezi zápasy svých týmů na hale Sparty na Letné. To už ale zabíháme někam jinam.

Milan Tomašík nastoupil v útoku s Jonasem Svahnem a Simonem Sedinem a měl prsty v prvním gólu svého týmu. Pomohl totiž obrat ofenzivně naladěného Jakuba Hubálka o míček, ten ho vzápětí fauloval a z nabídnuté přesilovky Dalen skóroval. Český forvard přitom zůstal ve speciální formaci a jednou byl ve slibné šanci.

Nakonec Dalen vyhrál možná až příliš přesvědčivě 4:1. Vítkovice byly Švédům velmi solidním soupeřem. Tomašík za zápasu proti „svým“ vyšel naprázdno. „Točili jsme tři pětky, a hrálo se jen 2×20 minut. Takže vlastně nebylo moc času na hru. S tréninkem v Dalenu se ten zápas vůbec nedal srovnat. Co jsem zatím zažil, tam se jede v ohromném tempu. Je to tam navíc velmi tvrdé, nikdo nikoho nešetří, každý schytá dost tvrdé rány. A po tréninku už jsou všichni zas největší kamarádi,“ říká český florbalista.

Trenér Vítkovic Radomír Mrázek si moc svého bývalého svěřence na hřišti nevšiml. „Nebyl moc vidět, evidentně se aklimatizuje a sehrává s týmem,“ říkal. Pro vítkovické skončil zápas možná až příliš vysokou prohrou. „Je to zbytečně kruté, herně to bylo na 1:1. Jenže kluci jsou moc mladí a dělají nesmyslné chyby, jaké zkušený Dalen neudělá,“ říká kouč Mrázek. Věděl, o čem mluví. Dva ze čtyř gólů dostal jeho celek při vlastní přesilovce.

Ve čtvrtek odpoledne už přišla Tomašíkova chvíle. Proti Liberci se trefil poprvé. A v pátek dopoledne přispěl další brankou k vítězství 5:2 nad Langnau. Jen tak dál, Milane!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*