13. 8. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Koovee vyřazeno. Teď bych šel hrát i do béčka, říká Sladký

 



S finským Koovee si zahrál Tomáš Sladký Czech Open podruhé. A ani tentokrát neprošel do sobotních čtvrtfinále. Po pátečním rozhodujícím zápase s Vítkovicemi, který jeho celek prohrál těsně 3:4, neskrýval rozčarování.

Sladkého parťáky vyřadil celek, kde český reprezentant s florbalem začínal. A i proto bylo zklamání o poznání větší. Nepomohl ani parádní gól po sólu, kdy po mantinelu přespurtoval celou vítkovickou obranu.

„Je to stejné, jako to říkal Aleš Zálesný. I ti Finové pořád vidí soupeře jen ve Švédech. Ve čtvrtek po dvou vítězstvích tam byly hlasy ´to bysme to semifinále mohli urvat´, ale já jim říkal, chlapi, ještě nejsme ani ve čtvrtfinále´. A vidíte… To, že nás podceňují, je pro Čechy pořád výhoda,“ hlesl smutně. „Češi už jsou deska výš než Švýcaři. Na finskou úroveň extraliga sice ještě nesahá, ta je hodně vyrovnaná. Ale i ta česká špička se rozšiřuje. Teď je tam opravdu dobrých možná už pět týmů. Výborně hraje Pepino, Tatran, Vítkovice..,“ dodal.

Pro Koovee se zdá systém Czech Openu krutý podruhé za sebou vypadlo před rozhodujícími boji. „Ale ne, ten systém je dobrý. Už v pátek byly super zápasy, mně se to líbí. Vždyť i v tom spodním pavouku se o něco hraje,“ říká Tomáš Sladký.

Jediný finský zástupce Czech Open se tak pomalu ale jistě učí a turnaje si cení. „Loni to byl výlet, letos už byly větší ambice a podle mě příště zase budeme chtít přijet. Hodně nám to dává. Omladili jsme tým. Sice s Vítkovicemi už to tolik znát nebylo, ale cvičíme nový systém, běháme, napadáme,“ vysvětluje relativně mladý, ale už ostřílený matador.

Tak jako tak pro Sladkého i Koovee turnaj skončil. Domů odlétá tým z Tampere až v pondělí. „To vůbec nevím, co se bude dít. Jsou Fiňáci, takže kdoví. Dva-tři cestou poztrácíme,“ směje se, ale rána z vyřazení v něm zůstává.
„Jasně, že jsem naštvaný, chtěl jsem hrát dál. Já to asi moc žeru. Kdyby to šlo, šel bych třeba hrát s vítkovickým béčkem do B kategorie. Teď mám volno a nevím, co budu dělat…“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*