28. 4. 2014 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Opavu doplnili v 1. lize Black Angels

 



Už i druhá nejvyšší soutěž zná soupis všech účastníků pro příští ročník. Vítěze play up Opavu doplnili v 1. lize Black Angels, kteří v baráži přetlačili Kopřivnici a mohou se tak radovat z postupu. Marné bylo snažení českobudějovických Štírů, kteří nestačili na pražský Start. Ten si proto prvoligovou příslušnost zachoval i pro příští ročník.

Prvním postupujícím do 1. ligy byla začátkem dubna Opava, která zvládla obě série play up 2. ligy. Nejprve si poradila s Chomutovem a následně udolala i České Budějovice. Opavští tak v 1. lize nahradili sestupující Paskov, který se na rozdíl od loňska z boje o záchranu nevylízal.

V přímém souboji o 1. ligu se pak utkali Black Angels s Kopřivnicí a České Budějovice se Startem. Černým andělům se podařilo 2x zvítězit na půdě soupeře, což byl slušný základ pro domácí zápasy.

Pražané pak svůj první mečbol ještě nevyužili, v nedělním duelu po výhře 10:6 už však mohli oslavit svůj premiérový postup do 1. ligy. „Zvládli jsme to! Topíme se v euforii! Doufám, že přineseme svěží vítr do 1. ligy, soupeři, klepejte se!“ řekl po zápase sebevědomě trenér vítězného celku Vojtěch Pavlík.

Naopak Kopřivnice se po roce opět vrací do 3. nejvyšší soutěže. „Udělali jsme spoustu chyb a soupeře v 1. třetině pustili do zápasu,“ hledal příčiny klíčové porážky trenér kopřivnického celku Filip Bordovský.

Ve druhé barážové sérii byl úspěšnější prvoligový celek. Start nepovolil Českobudějovickým ani jeden zápas, dohromady jim nasázel 26 branek a suverénně si tak došel pro záchranu. Pražany tak může pouze mrzet fakt, že se jim sezona protáhla až do konce dubna.

I v příští sezoně 1. ligy tak bude k vidění pražské derby. Místo Vinohrad vyzve Start98 protivníka z Black Angels.

Baráž o 1. ligu:
FBC Vikings Kopřivnice – Black Angels 1:3 (4:8, 4:7, 6:4, 6:10)
FBC Start98 – FBC Štíři České Budějovice 3:0 (13:4, 7:1, 6:1)

Účastníci 1. ligy v sezoně 2014/15:
FBC Kladno
FBC BRZDY CZ Česká Lípa
FBŠ Hattrick Brno
SK Bivoj Litvínov
TJ Znojmo LAUFEN CZ
Florbal Ústí
FbK Svitavy
1. FbK Rožnov pod Radhoštěm
FBC Start98
Spartak Pelhřimov
Black Angels
S.K. P.E.M.A. Opava


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*