23. 8. 2011 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Sportšéf Dalenu: Vždycky vybíráme hráče, kteří půjdou nahoru

 



Na Czech Open nemohlo být spokojenějšího člověka. Sportšéf švédského týmu IBK Dalen Urban Karlsson dovedl jako trenér do finále tým žen a přihlížel triumfu mužského celku. Z Prahy si pak odvážel šek na 100 tisíc korun, ten však nebyl vůbec důležitý, daleko víc těšil dobrý pocit z výborné přípravy.

„Bylo to perfektní, oba týmy hrály velmi dobře, ženy i muži,“ smál se a o prize money, které jeho klub získal už potřetí v historii turnaje, moc nepřemýšlel. „Víte, vždycky je dobré získat nějaké peníze. Ale důležitější je vyhrát, přijet sem a hrát pro lidi,“ zamyslel se. I proto si Dalen v Praze a v Čechách získává čím dál víc fanoušků.

Možná i proto, že v týmu působí i nový cizinec – první Čech. Milanou Tomašíkovi se navíc turnaj podle slov sportovního šéfa klubu povedl.
„Zapadl do týmu skvěle, spoluhráči i kouč ho mají rádi. Je to prostě skvělý kluk, maká na sobě a hraje vysokou mezinárodní úroveň. Domníváme se, že mu můžeme pomoci udělat velký krok k tomu, aby se dostal na vrchol a stál se nejlepším českým hráčem vůbec. Čeká ho tvrdá práce. A pokud bude pokračovat, tak bude skvělý,“ říká Urban Karlsson.

Tomašík má navíc tu výhodu, že na něj nebude vyvíjen takový tlak a očekávání. „On je to pro nás samozřejmě super transfer. Ale nejlepší trejd pro nás byl nyní přestup Alexe Bodéna. A pak jsme také získali bývalého reprezentačního trenéra Ulfa Halstenssona. Takže nový trenér, Alex a Milan, to jsou tři top transfery,“ vysvětluje Karlsson.

Severský Dalen byl vždy otevřený k příchodu hráčů z různých koutů Evropy a tento trend hodlají v Umea stéle podporovat. „Vždycky se snažíme najít dobré hráče. Měli jsme tu Hofbauery, Dysliho, dlouhá léta tu král Ketil Kronberg, teď je tu Milan Tomašík. Prostě vždy se snažíme najít hráče, který má předpoklady k tomu, že půjde nahoru. To samé v ženské kategorii – to je další cíl. Chceme najít dobrou holku a přitáhnout ji do Dalenu,“ plánuje muž, který v minulosti vedl třeba i reprezentaci Norska.

A návrat Dalenu do Prahy? Možná je samozřejmý… „Pokud pořadatelé budou chtít, abychom zase přijeli, tak přijedeme. Je to pro nás nejlepší příprava před sezonou. Jsme tu pošesté a vždycky jsme byli v semifinále – to je prostě skvělé.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirásek napsal:

    Poznámka:
    místo „abysme“ jistě patří „abychom“
    A věta „Možná je samozřejmý“ zní stejně absurdně jako „Sparta je vlastně Slavia“ 😀

    A jinak zajímavej článek 😉

Napsat komentář

*