22. 8. 2011 Zahraničí (5) KOMENTÁŘŮ

Grünenmatt má za sebou turné po Čechách

 



Švýcarský prvoligový UHC Grünenmatt, jehož barvy budou v nadcházející sezoně hájit čtyři Češi, zakončil přípravný kemp v České republice. Ze tří přátelských zápasů ani jednou neodešel s prohrou.

„Mrzelo nás, že jsme se nedostali na turnaj Czech Open, ale nakonec jsme pro přípravu stejně zvolili Českou republiku. A jsme spokojení, myslím, že se to až na jeden nesehraný přátelák povedlo,“ říká Radek Sikora, nový muž na střídačce týmu.

Grünenmatt, který před novou sezonou bojuje podle švýcarského serveru unihockey.ch i s finančními problémy a hrozí mu odebrání extraligové licence, představil na hřišti tři české florbalisty. Zatímco Sikora ukončil hráčskou kariéru, k obránci Chrápkovi a útočníkovi Šebkovi přibyl i exvítkovický zadák Martin Vladař, který poslední sezonu působil ve finském Espoon Oilers.

Radek Sikora (vlevo) v nové roli asistenta trenéra sleduje duel Chodov - Grünenmatt

Ze tří zápasů švýcarský celek dvakrát vyhrál a jednou remizoval. „Každý ten zápas byl jiný a hodně nám dal. V Havířově to bylo takové seznamovací, nepříliš urovnané, ale díky větší kvalitě jsme nakonec vyhráli. S Ostravou jsme prohrávali už 0:4 a nakonec jsme dokázali vyrovnat. No a na Chodově to bylo opravdu v parádním tempu a nakonec jsme vyhráli 8:4. Ale Chodov ukázal kvalitu, na konci mu asi došly síly, hrál proti nám jen na dvě lajny,“ zhodnotil Sikora přípravná utkání.

Za konfrontaci s českými celky byl rád. „Je to skvělá příprava s kvalitními soupeři. Ve Švýcarsku už dobře vědí, že proti Čechům je to vždycky těžké. Vždyť se o tom rok co rok přesvědčuje i mistr z Wileru,“ konstatoval nový asistent Grünenmattu.

Jen nesehraný duel s Vítkovicemi jej mrzel. „Jeli jsme sem přes tisíc kilometrů a čekali jsme, že si zahrajeme s Áčkem. Jenže kluci z týmu se přišli podívat jen na tribunu, protože prý večer měli kondiční trénink. Vítkovice proti nám chtěly hrát jen s juniory. Chápu, že mají možná dobrý juniorský tým, ale představte si, že pojedete někam do ciziny a tam proti vám namísto domluveného přípravného zápasu s A-týmem postaví někdo juniorku,“ divil se Sikora. Zápas se tak neuskutečnil vůbec. Grünenmatt duel zrušil a využil pronajatou halu na Dubině pro svůj trénink.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Ladislav Menkus napsal:

    Zase Mrázek ukázal, že je cíp. Ač o jeho trenérských kvalitách nepochybuju..

    • napsal:

      Nevím, kdo je větší …. nevíš pravdu, nevíš jak to bylo, tak mlč. I když je pravda, že to nebylo ideálně vyřešené, tak tady je to napsané napůl.

  • Ostrava napsal:

    Soustředění Grünenmattu v Ostravě jsem domlouval já. S Radkem Mrázkem jsme byli dohodnuti dlouho předem. Na CO se Vítkovice dostaly do finále. I když jsme se hned po finále dohodli jak s Radkem Mrázkem, tak i Martinem Smetákem a Romanem Kantorem, že přáteláky platí, volal mi den před utkáním s Vítkovicemi Radek Sikora, že Vítkovice nechtějí nastoupit, protože jsou unaveni z CO. Volal jsem tedy RM a přemluvil ho, aby nastoupili. Tady jsme se asi špatně pochopili, protože já mu řekl, že má šikovné juniory ať zraněné nebo unavené hráče mužů A nahradí právě jimi. Podle vyjádření RS však nastoupili pouze junioři a hráči A-týmu seděli na tribuně s tím, že je čeká kondiční trénink.
    Aleš Poukar

Napsat komentář

*