24. 8. 2011 Zahraničí (4) KOMENTÁŘŮ

Mistři světa do stávky! Zápasy se Švýcary možná odehrají druholigisté

 



Finský florbal má na obzoru pěkný skandál. Kapitán reprezentačního výběru Mikael Järvi se nechal slyšet, že on ani jeho spoluhráči nemají zájem nastoupit k přípravným mezistátním utkáním proti Švýcarsku. Problémem je spor o peníze.

„Národní tým měl spoustu času investovat do profesionalismu. Chceme jen zdůraznit, že nemůže být samozřejmé, aby na reprezentačních kempech a dalších akcích přicházeli hráči o svůj výdělek,“ říká kapitán dvojnásobných mistrů světa.

Předseda Finské florbalové federace Matti Ahteen, nabídl hráčům dvojnásobek rozpočtu, než ten, při kterém hráči Suomi získali zlaté medaile na šampionátu v Helsinkách.

„Rozpočet jsme výrazně navýšili, ale dohody jsme nedosáhli. Celková částka, kterou jsme nabídli je šestimístná a začíná dvojkou,“ vysvětluje Ahteen, budget finské reprezentace by se tak měl podle představ svazu pohybovat v přepočtu okolo pěti milionů korun. „To, co jsme nabídli, je konečné, nehodláme se nechat vydírat,“ dodává finský florbalový šéf.

Za necelé tři týdny se Finové mají střetnout se Švýcarskem. A jelikož dohoda není na obzoru, zřejmě dostane příležitost ke startu za národní tým druhá garnitura. Hráči Áčka podle serveru salibandyareena.net vstoupí do stávky a Finové zřejmě povolají hráče z druhé ligy.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Quido napsal:

    @florbalbazar.cz: no tim si nejsem tak jisty… O profesionalizaci florbalu muzeme uvazovat, az bude marketingove natolik zajimavy, ze ho budou ve velkem sponzorovat nadnarodni firmy typu Nike nebo Ford, protoze ze vstupneho a TV prav fakt nebude zit jeste dlouho ( jako NBA, NHL, NFL, MBL ) … To se zatim nedeje ani v tom Finsku…Ja jsem porad zastancem toho, ze prvnimi profesionaly by meli byt treneri a realizacni tymy, hracum by se meli tak maximalne uhradit naklady. Zatim… Obavam se, ze zatim florbal ani v teto pozici neni, ani ve Finsku, mozna ve Svycarsku castecne, asi trochu ve Svedsku ( zeptejte se na to Zalesneho nebo Sladkeho , vyzkouseli oboje ), ale urcite ne v CR. Kolik lidi se zivi jen a pouze trenerinou a zivi se tak dobre, ze nepotrebuji dalsi aktivity? Nebo ze jsou sekretari klubu?

    • florbalista napsal:

      někteří trenéři jsou v Česku profesionálové i v nižších soutěžích (ovšem mají plat i za články na webu atd.).

Napsat komentář

*