Jestliže jsou Vinohrady považovány za největšího kandidáta na sestup z extraligy, v sobotním zápase s FbŠ Bohemians se ukázalo, že se i tak mají jejich soupeři čeho obávat.

5. 2. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady doplatily na neproduktivní koncovku

 



V bojovném utkání, které ve prospěch Bohemians rozhodla až Kulhánkova skákavá střela v nastaveném čase, byli vinohradští sokolové po většinu zápasu lepší. Kvůli střelecké impotenci si ale z Děkanky odvezli jen bod za porážku 5:6 v prodloužení.

„Pořád děláme stupidní chyby v obraně a to se těžko vyhrává,“ řekl vinohradský útočník Josef Svoboda. Má na mysli především první branku FbŠ, kterou vstřelil Petr Salát pár vteřin poté, co hosté promrhali přesilovku. Svoboda si nemyslí, že by Vinohrady prodělaly v poslední době zázračné zlepšení, a druhý bod v sezoně přičítal spíše špatně hrajícímu soupeři. „Bez Richtera jsou poloviční. Chvílemi vůbec nevěděli, co mají hrát,“ uvedl Svoboda.

„Hrozný zápas! Hráli jsme úplně jinak, než jsme si řekli na tréninku,“ zlobil se Salát. „Víme, že Vinohrady hrají na brejky a jsou důrazní u mantinelu. To se taky potvrdilo a my nebyli schopní na to reagovat,“ dodal.

Vinohrady ale přesto na první výhru v extralize nedosáhly. Jen v první třetině přitom měly dostatek šancí vybudovat si pevné vedení. Jenže vinohradští střelci naprosto selhali v koncovce. Florbalisté Bohemians se tak lehce dostali k dvojbrankovému vedení. Pomohlo k tomu i Jantošem úspěšně provedené trestné střílení. V půlce utkání ale vinohradský kanonýr Petr Veselý dokázal, že i on bravurně ovládá penaltové umění a po předchozí Řeřichově gólu srovnal na 2:2.

Když na konci druhé třetiny přidal třetí gól domácích Kulhánek, do té doby taktikou svázaný zápas se zvrhnul ve sprinterské souboje nahoru – dolů. Podle zrychleného scénáře také začaly přibývat branky. Po šedesáti minutách jich bylo celkem deset, rovnoměrně rozdělených mezi oba týmy. Bod navíc zařídila elitní formace FbŠ. Zeman uvolnil na středu Kulhánka a ten nepovedenou střelou na bližší tyč překonal brankáře Boráka.

Zatímco největší nebezpečí ze strany Bohemians obstarávala dvojice Kulhánek – Salát, za hosty se činila především dvojice Huttunen – Svoboda. „S Ottou se hraje dobře. Je výborný do kombinace,“ liboval si Svoboda. Povedenou spolupráci, která ale nakonec vyústila jen v jednu branku, si pochvaloval i finský útočník: „Víme o sobě. To se pak hraje o hodně snadněji. Já nejsem žádný střelec a potřebuji k sobě někoho, kdo mé akce zakončí,“ prohlásil Otto Huttunen.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*