8. 9. 2011 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

U Jaroslavle vyhaslo i velké florbalové srdce Pavola Demitry

 



Nejen Česká republika se vzpamatovává ze středeční tragické nehody hokejového týmu Lokomotiv Jaroslavl. Na palubě letadla, které havarovalo u letiště Tunošna, zahynulo 43 osob, mezi nimi tři čeští hokejisté Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek. S nimi ale i slovenský hokejový gentleman Pavol Demitra, muž, který moc rád chodil hrát florbal.

Nikdo nemohl tušit, že čtyři měsíce po tom, co se Pavol Demitra s dojetím rozloučil s reprezentačním dresem Slovenska na domácím světovém šampionátu, skonči jeho život předčasně v letecké katastrofě. Slovenské publikum vytvořilo v květnu v Bratislavě Demitrovi úžasné rozloučení, rodák z Dubnice nad Váhom se chystal na svojí poslední sezonu kariéry, plánoval ji zakončit v dresu Lokomotivu Jaroslavl.

Pavol Demitra

Poté chtěl užívat života s rodinou a možná i chodit hrát florbal s trenčínskou partou. „Znali jsme se dobře. Vztah k florbalu měl velmi dobrý, hrával s námi celé léto každé úterý a čtvrtek už asi čtyři roky,“ vzpomíná bývalý hráč střešovického Tatranu a kapitán slovenské florbalové reprezentace Juraj Matejka.

Pavol Demitra s hěvzdami NHL a trenčínskými florbalisty

„Byl vždycky iniciátorem a dotáhl i další kluky z hokeje. Florbal hrál výborně a myslím si, že by si po skončení hokejové kariéry určitě za nás zahrál i nějaké extraligové zápasy. Byl to super chlap. Je to strašné nešťěstí,“ dodává Matejka, dnes hráč trenčínského M-Športu.

"Rád bych se ti ještě jednou takto poklonil, Paľo" říká na svém facebooku Juraj Matejka

Stejně jako v českých městech – Markově Jindřichově Hradci, Rachůnkově Zlíně a v Havlíčkově Brodu, odkud pocházel Josef Vašíček, tak i v Trenčíně, kde začínal s hokejem Pavol Demitra, svítí svíčky. Na počest chlapů, kteří hokejovým fanouškům dělali radost.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • matejka je zatím jen florbalista napsal:

    vzpomíná bývalý hráč střešovického Tatranu a kapitán slovenské hokejové reprezentace Juraj Matejka

    • georg napsal:

      si nejdříve přečti pořádně článek k….. a potom mudruj. I kdyby byl kapitán kriketového družstva, tak je to celkem jedno. To co se stalo je totiž příšerné.

      Georg

  • matejka už JEN florbalista ! napsal:

    pravidelne bol do svojich 18 rokov reprezentant SR v hokeji.

Napsat komentář

*