13. 4. 2012 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Musím to vzít na sebe, přestal jsem dávat góly, smutnil Jiří Curney

 



Loni Jiří Curney zářil v dresu Ostravy a došel až do finále. Po trejdu do Prahy měl podobné ambice. Tým z Jižního Města byl v základní části dlouho suverénní. Jenže konec sezony Chodovu nevyšel a střelecky se trápil i jindy stoprocentní kanonýr.

Po vyřazení od Vítkovic byl Curney smutný. „Samozřejmě je to velké zklamání. Šel jsem sem proto, abych hrál o titul. Chtěl jsem Superfinále, byl to rozhodně hlavní cíl,“ přiznal.

Na tradičním zakončovateli byla znát frustrace. Curney se však nevymlouval. „K tomu můžu říct jen jedno, že to musím vzít na sebe. Není možné, abych dal jen jeden gól za celou semifinálovou sérii,“ smutnil.

Řečí faktů a čísel si Curney po příchodu na Chodov moc nepolepšil. Zatímco loni v play off nastřílel 15 gólů, letos jen 5 a v klíčovém semifinálovém souboji s Vítkovicemi překonal Lukáše Součka jen jedinkrát. „Nepodal jsem výkony, jaké bych sám od sebe očekával,“ dodal.

A prý to nebylo tím, že by se na něj Vítkovice jako na nebezpečného střelce nějak víc zaměřily. „Prostě jsem neměl takovou formu jako v základní části. To se těžko načasovává. Najednou byl konec, střih – a přestal jsem dávat góly,“ přemýšlel.

Možná byla příčinou osobní obrana, se kterou musel tvrdě bojovat. „Samozřejmě, osobka je náročnější. Ale to platí na obě strany. Je to těžké pro nás i pro ně. Oni na to vsadili, ale také mohli odpadnout fyzicky. Logicky osobní obrana nesvědčí nikomu. Oni na to prostě mají lidi, aby to hráli,“ mínil Jiří Curney.

V posledních minutách zápasu se Chodov přece jen dočkal gólů. Z téměř beznadějného stavu 1:8 udělali domácí 5 góly v řadě málem drama. „Jasně, že jsem si vzpomněl na loňské finále, ale asi nejsme Tatran,“ hořce se usmál. „Ale ne, 1:8 už bylo prostě hodně. Těžko říct, třeba by nám to tam za jiného stavu nepadalo. Spíš bylo potřeba, abychom začali dávat góly dřív než 7 minut před koncem,“ dodal.

I proto bude Superfinále sledovat jen z tribuny O2 areny a fandit bude svému přemožiteli. „Jsem prostě z Moravy, je to asi logické. A Vítkovice hrají letos opravdu hezky,“ poslal Curney gratulaci svému soupeři.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*