6. 10. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran proti Tomašíkovi! Dalen a Střešovice v semifinále Poháru mistrů

 



Tatran a Dalen. Dva dobří známí. V sobotu večer postoupí jeden z nich do finále Poháru mistrů. Přímý přenos ze švédského Umea vysílá i ČT Sport! Florbalový fanoušek může být u toho!

Střešovičtí si v pátečním utkání proti lotyšskému RTU dobře zastříleli a procvičili přesilovky. V sobotu večer je ale čeká o poznání náročnější utkání. Švédský IBK Dalen hraje v domácím prostředí a v Gammlia areně už získal skalpy švýcarského Wileru (7:6) i finského Seinäjoki (6:5). Oba zápasy pro Dalen rozhodla česká posila – Milan Tomašík.

„Budeme se muset daleko více spoléhat na naší defenzivu,“ ví obránce Filip Ullmann. Dalen má nespočet nebezpečných střelců, publikum však miluje bratry Alexe a Pedera Bodenovy nebo Nora Ketila Kronberga.

Střešovice však svého semifinálového soupeře dobře znají. Na pražském Czech Open se s ním setkali v posledních třech letech hned třikrát a naposledy remizovali 1:1.

„Obecně se Švédy hrajeme dlouhou dobu vyrovnané kvalitní zápasy. Víme co od nich můžeme čekat a tak se do nich můžeme pustit,“ dodává Filip Ullmann.

Do branky Tatranu se vrací gólman Tomáš Kafka, který ve švédské lize strávil půl roku a tak svého soupeře dobře zná. Bude ale čelit i Milanovi Tomašíkovi, kterému se na Poháru mistrů výjimečně daří.

I díky českému florbalistovi postoupil Dalen do semifinále z prvního místa

„Určitě se mě teď budou kluci ptát, jak na ně. Hrál jsem sedm let českou extraligu, takže vím, že Tatran má výborné gólmany, umí výborné brejky a má silné individuality ať už jsou to Fridrich nebo Richter. Nesmíme je nechat hrát jejich hru,“ říká Tomašík, který se pomalu stává miláčkem tribun v Umea.

Zápas Dalen – Tatran začne v domácí hale švédského týmu ve 20.10. Přímý přenos na ČT Sport začne už ve 20.05.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*