20. 9. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Švédskou superligu otevřou derby, letos si ji zahraje i Tomašík

 



Nový ročník švédské superligy startuje. Premiéru obstará úterní duel Helsingborgu proti Pixbu, tedy duel dvou jihošvédských týmů. A vlastně téměř všechny zápasy úvodního kola se nesou v duchu derby. Atraktivní souboje vesměs městských rivalů jsou lákadlem pro diváky, a tak by mohlo první kolo přinést vysoké návštěvy.

Helsingborg, který se loni neúspěšně pokoušel o play off, zajímavě posílil. Gólmanskou jedničkou bude Henri Toivoniemi a novým koučem bývalý trenér národního týmu Kent Göransson. Pixbo sice bude postrádat zraněného kapitána Daniela Calebssona, ale i přesto by mělo být favoritem.

Švédskou nejvyšší soutěž okusí poprvé i Milan Tomašík v dresu IBK Dalen, vítěze turnaje Czech Open čeká ve středu derby s Umeå City.

Milan Tomašík

Do nejvyšší soutěže se vrací kdysi tradiční účastník Jönköping IK, při svém comebacku vyzve Mullsjö, celek z předměstí. Druhým nováčkem je Tyresö Trollbäcken, které změří síly v souboji stockholmských celků s AIK. Mistrovská Storvreta začne až jako poslední, ve čtvrtek nastoupí k duelu se Siriusem.

Švédská superliga, program 1. kola:

Úterý 20. září:
19.00 Helsingborg – Pixbo

Středa 21. září:
19.00 Falun – Caperiotäby
19.00 Linköping – Warberg
19.00 Tyresö – AIK
19.00 Umeå City – Dalen
19.30 Mullsjö – Jönköping

Čtvrtek 22. září:
19.15 Storvreta – Sirius


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*