Tři góly inkasované na začátku druhé třetiny během šestadevadesáti vteřin zlomily odpor Havířova v dohrávce osmého kola extraligy na hřišti FBC Pepino Ostrava. Domácí totiž naložili svému soupeři co se patří. Porazili ho vysoko 9:3.
5. 11. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostravský expres přejel Havířov

 



Zmar Havířova nastartoval na začátku druhé třetiny Jan Daniš, který zblízka překonal hostujícího brankáře Kotulu střelou pod horní tyč po pasu Pavla Machaly. Za dalších sedmačtyřicet vteřin propálil havířovského gólmana ranou od mantinelu Jiří Charizán. A aby toho nebylo málo, o devětačtyřicet vteřin později se už podruhé v utkání trefil Tomáš Tříska a zvýšil na 4:0.

„Úvod druhé třetiny nám vyšel parádně,“ pochvaloval si kouč Pepina Jan Holovka. Havířovští v minulých utkáních podle slov lídra týmu Pavla Kožušníka dopláceli na neproměňování šancí. A Pepino jim uštědřilo lekci z produktivity.

Havířovští se pokusili zabrzdit rozjeté domácí mužstvo tím, že přikročili ke změně gólmana, a vyplatilo se jim to. Štěpán Laja dochytal druhou třetinu bez inkasované branky.
Jenže už ve druhé minutě třetí části ho překonal Radim Polášek a utkání se tak mohlo dohrávat v naprostém poklidu.

Ovšem za rozhodnutého stavu 5:0 se oba týmy vrhly na útočení a zapomněly bránit. V závěrečných deseti minutách tak mohli diváci vidět řadu pohledných akcí, z nichž sedm skončilo brankou.

Gólostroj odstartoval v jednapadesáté minutě využitou přesilovkou havířovský Filip Heczko.
Domácí se nenechali zahanbit a o tři minuty později už to bylo znovu o pět branek, když skóroval Michal Ďopan. Za pouhých sedmadvacet vteřin poté zasadil Havířovu další úder Pavel Machala, kterému přihrával Tomáš Tříska. Vzápětí po buly se míčku ujal havířovský Tomáš Kohút, předvedl efektní samostatnou akci zakončenou přesnou střelou a snížil na 2:7. Jeho gólová akce trvala od vhazování do vstřelení branky devět vteřin!

Obrana? Ta v závěru krajského derby prostě neexistovala. Potvrzuje to fakt, že za další necelou půlminutu po Kohútově sólu se skóre měnilo znovu. Tentokrát odskočili domácí po brance Tomáše Škarupy.

Bláznivá přestřelka skončila, ale jen na chvíli. Hosté tři minuty před koncem ještě jednou snížili, když se prosadil Lukáš Jurčík. Definitivní podobu výsledku dal o minutu později domácí Petr Skácel. Svůj bodový účet při deváté brance rozšířil asistencí Tomáš Tříska, který utkání končil s bilancí dvou gólů a stejného počtu přihrávek.

Pepino díky tříbodovému vítězství odsunulo Havířov z osmého místa na devátou pozici a má před ním dvoubodový náskok. „Věděli jsme, o co jde. Přesto jsme to nezvládli,“ litoval lídr havířovského celku Pavel Kožušník. Ze zápasu s Pepinem a se Znojmem, s nímž hrajeme v neděli, jsme chtěli šest bodů,“ přiznal Kožušník.

Výsledkový servis:

FBC Pepino Ostrava – Torpedo Havířov 9:3 (1:0, 3:0, 5:3)

Branky: 10:53 Tomáš Tříska, 23:38 Jan Daniš, 24:25 Jiří Charizan, 25:14 Tomáš Tříska, 41:16 Radim Polášek, 53:14 Michal Ďopan, 53:41 Pavel Machala, 54:18 Tomáš Škarupa, 57:41 Petr Skácel – Filip Heczko, 53:50 Tomáš Kohút, 56:07 Lukáš Jurčík.

Vyloučení: 2:2

Rozhodčí: Rýznar – Vidlař

Střely na branku: 31:26

Diváci: 170

Foto: Archiv florbal.cz


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*