Bitva. Přesně tak by se dal charakterizovat duel mezi dvěma jihomoravskými soky. Nakonec postup do semifinále Poháru České florbalové unie vybojovali znojemští florbalisté, když Brnu oplatili čtrnáct dní starou porážku ze sedmého extraligového kola. A to zejména díky skvělému výkonu nového brankáře mezi znojemskými tyčemi Dejmala, který přišel právě z Brna.
6. 11. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Znojmo oplatilo Brnu stejnou mincí

 



První třetina osmifinálového kola Poháru nepřinesla zrovna líbivý florbal. Hra obou mužstev byla založená na hromadě nepřesností. Ani jeden z týmů nedokázal žádnou ze svých šancí proměnit, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. Buldokům dost možná chyběli Kadlec, Kotlas a Koňařík, kteří odcestovali s národním týmem na akademický světový šampionát.

Dát gól se podařilo až ve druhé třetině, a to domácím. Ukázkový ťukec předvedli Sláma s Mahrem, kdy první jmenovaný zakončoval do zcela odkryté brněnské svatyně. Z gólového projevu obou týmů to bylo ve druhé části vše. Ve druhé třetině Brněnští domácí přestříleli a pomalu tak dostávali do provozní teploty Dejmala v brance Znojma. To se jim nakonec škaredě vymstilo.

V závěrečné části měli sice více šancí Brněnští a i když vstřelili dvě branky, stejně jako domácí, na obrat v utkání to nestačilo. Vidět byl zejména znojemský gólman, který doháněl střelce z jihomoravské metropole doslova k šílenství. Své by o tom mohl vyprávět nejeden brněnský forvard. „Byl to trochu záměr nasadit ho proti Brnu. O motivaci měl postaráno. Zachytal skvěle a tým rostl s jeho výkonem. I když doposud chytal za béčko, ukázal, že se s ním musí počítat,“ nešetřil chválou na adresu Dejmala znojemský kouč Libor Šťasta.

Brno pak v závěru utkání neuneslo stav zápasu. Místo aby svěřenci Filipa Vítka zabrali, nechal se dvě minuty před koncem vyloučit Schneider a minutu po něm se poroučel na lavici hříšníků Koutný za nesportovní chování. V samotném závěru měl na své čepeli rozhodnutí benjamínek Žižka. Sice si položil Wagnera, ale mířil vysoko nad horní tyčku.

„Nebyl to žádný pohledný florbal, ale chtěli jsme víc. Chtěli jsme Buldokům oplatit porážku z ligy. Kluci si mákli až na dno a dnes zvítězil týmový výkon. Pro diváky to musela být hezká podívaná. Byl to duel napínavý až do poslední vteřiny,“ vystihl všechny klíčové aspekty první muž znojemské lavičky.

Výsledkový servis:

TJ VHS Znojmo – Bulldogs Brno 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Branky: 25:17 Petr Sláma, 47:04 Martin Peš, 51:13 Petr Sláma – 47:49 Libor Schneider, 57:21 Martin Koutný.

Vyloučení: 6:4

Rozhodčí: Obalil – Vlachopulos

Střely na branku: 30:38

Diváci: 222

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*