3. 8. 2014 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Legenda Czech Open v čase, DÍL XII.: Když se otevřely brány velké arény

 



Ještě v lednu sní organizátoři o tom, že se finálový den turnaje odehraje pod klenbou tehdy právě dokončené Sazka areny. Jenže dějiště hokejového šampionátu nakonec zůstává florbalu zapovězené (dočká se o 4 roky později při MS), akcionáře neoblomí ani nabízená částka 350 000 korun za den. Přesto se nakonec objevuje trumf: T-Mobile Arena, domov hokejové Sparty a dějiště koncertů.

Českým florbalem hýbe euforie po stříbru mužů z květnového MS ve Švýcarsku. Na turnaji, který začátkem prázdnin dostává bratříčka v podobě Prague Games, se objevuje většina čerstvých vicemistrů světa. Volba T-Mobile Areny se ukazuje jako trefa: na finále dorazí fantastických 6583 diváků, což znamená hravě překonání domácího florbalového diváckého rekordu (do té doby přibližně 3400 lidí). V příštích letech to bude vždy o pár desítek fanoušků méně, maximum překoná až v roce 2012 Superfinále. Pomůže i to, že se díky místu konání dají lístky koupit v předprodeji po celé zemi.

CO2004: Daniel Dahl a Petr Kožušník

CO2004: Daniel Dahl a Petr Kožušník

Lotyši se stávají už šestou zemí, která se raduje z triumfu v jedné z kategorií turnaje. Ve finále otevřené kategorie mužů si poradili s tehdejším nováčkem extraligy z Mladé Boleslavi. Ti sice mají po gólech Jiřího Boušky, Ondřeje Fojty a Petra Izakoviče mocný finiš, ale na víc než na výsledek 4:5 to nestačí.

Poprvé… se na turnaj sjíždí přes 200 týmů (přesně 221). Rozpíná se po Praze, už se zápolí ve 12 halách, nově i na Vidouli a v hale ČVUT. Nově startuje i reprezentace juniorů, která končí ve čtvrtfinále. Gólman David Rytych je jen náhradníkem za dvojicí Marcel Suchánek – Václav Dušek…

CO2004: Semifinále Pixbo - Finnsta

CO2004: Semifinále Pixbo – Finnsta

Naposledy… se ve všech kategoriích hraje o 3. místo. Od tohoto ročníku se o bronzovou příčku (až na výjimku v roce 2008, kdy se – s výhrou Vítkovic – hrál úplně poslední duel o bronz, neboť bylo v ženské elitě málo zápasů) dělí bez boje poražení semifinalisté. Jako by to české kluby tušily, zápas o 3. místo vyhrávají hned tři. Znojmo v kategorii mužů (zdolalo senzaci turnaje, britský tým Cambridge Floorball Club, který v osmifinále vyřadil i Future, v sestavě měl však samé Švédy), Liberec mezi ženami a Hattrick Brno v juniorech. Jen Pepino Ostrava prohrává s Finnstou, která přitom nastupuje jen s jedním hráčem na střídání.

CO2004: Milan "Mejla" Morávek, trenér Tatranu

CO2004: Milan „Mejla“ Morávek, trenér Tatranu

12. ročník (5. – 8. srpna 2004)
Počet týmů: 221
Počet zemí: 18
Počet hal: 12 (ČVUT, Děkanka, Drtinova, Chodov, Slavia, Sparta I, Sparta II, Tatran, T-Mobile Arena, Vidoule, Vinohrady, Zličín)
Počet kategorií: 4 (muži elita, muži, ženy, junioři)
Vítězové: Balrog Oilers (SWE)/Rubene (LAT)/Tatran Techtex Střešovice (CZE)/Tapanilan Erä (FIN)

Výsledky:
Muži:

1. Balrog Oilers (Švéd.)
2. Pixbo Wallenstam (Švéd.)
3. Finnsta IBK (Fin.)

Nejlepší hráč: Henrik Quist (Pixbo)
Nejlepší brankář: Henri Toivoniemi (Finnsta IBK)
Nejlepší střelec: Fredrik Nyth (Pixbo)

Ženy:
1. Tatran Střešovice (ČR)
2. Tapanilan Erä (Fin.)
3. FBC Liberec (ČR)

Nejlepší hráčka: Ilona Novotná (Tatran Střešovice)
Nejlepší brankářka: Laura Welin (Tapanilan)
Nejlepší střelkyně: Kamila Bočanová (FBŠ Bohemians)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*