11. 4. 2013 Superliga (70) KOMENTÁŘŮ

TATRAN JE POPRVÉ BEZ FINÁLE! Chodov ovládl šestý zápas 5:4

 



Chodov premiérově postoupil do Superfinále! Zajistil si ho vítězstvím 5:4 v 6. střetnutí série s Tatranem. Naopak obhájce titulu ze Střešovic se vůbec poprvé v historii loučí s vyřazovacími boji už po semifinále. Velkou zásluhu na chodovském úspěchu má švédský střelec Max Wahlgren, jenž vsítil 2 branky.

Tatran nastoupil do 6. duelu série se značně pozměněnou sestavou. Trenéři například poslali do útoku Marka Deutsche. Situaci Střešovicím komplikoval zdravotní stav Johana Von der Pahlena. Ten celý zápas nebyl stoprocentně fit a nemohl tak naplno předvést své kvality.

Po 20 minutách vedli hosté. Skóre utkání otevřel Milan Fridrich. S góly se roztrhl pytel až v prostřední části. Chodov zažil silnou pasáž a během 12 minut vsítil 3 branky. Nejprve se po skvělé Jendrišákově přihrávce prosadil Wahlgren, pak poslal domácí do vedení Pražák a chodovský obrat dokonal povedenou trefou Zozulák.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU

Radost Chodova foto: Štěpán Černý

Radost Chodova
foto: Štěpán Černý

Tatran dokázal situaci opět značně zdramatizovat. Jestliže první polovina 2. třetiny patřila Chodovu, ta druhá byla v režii Střešovic. Natov snížil a 40 vteřin před sirénou srovnal Von der Pahlen.

Hosty držel nad vodou gólman Kafka. Nebýt ho, Tatran by už na zvrat neměl šanci. Ke Kafkovi se skvělým výkonem přidal rovněž Martin Richter. Ale ani jejich famózní hra na slušnou formu chodovských střelců nestačila.

Radim Cepek se raduje se spoluhráči. foto: Štěpán Černý

Radim Cepek se raduje se spoluhráči.
foto: Štěpán Černý

Ve 45. minutě sice Tatran obrátil vývoj utkání zásluhou Marka Vávry, vzápětí ale předvedl troufalou individuální akci klíčový hráč domácích Max Wahlgren a už podruhé během tohoto zápasu rozvlnil střešovickou síť. Trvalo to jen půl minuty a Chodov si vzal ztracené vedení zpět. Tomáš Sýkora mazácky zakončil a stanovil skóre 5:4.

Chodov byl blízko. Tatran se však ještě snažil odvrátit konec, zkusil hru v šesti, ale 870 diváků už vyrovnání nevidělo. Chodov si tak vůbec poprvé zahraje o extraligové zlato, naopak Tatran se premiérově musí smířit s vyřazením.

Konec, Chodov je v Superfinále! foto: Štěpán Černý

Konec, Chodov je v Superfinále!
foto: Štěpán Černý

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU

Semifinále – 6. zápas:
TJ JM Chodov – Tatran Střešovice 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Wahlgren (Jendrišák), 26. Pražák (Wahlgren), 33. Zozulák (Dóža), 46. Wahlgren (Christiansson), 46. Sýkora (Zozulák) – 9. Fridrich (Hlavička), 34. Natov (Richter), 40. Von der Pahlen (Ondrušek), 45. M. Vávra (Richter). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Bez vyloučení. Diváci: 870. Konečný stav série: 4:2.

Tatran poprvé nebude ve finále extraligy. foto: Štěpán Černý

Tatran poprvé nebude ve finále extraligy.
foto: Štěpán Černý


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Mike napsal:

    Konečně změna 🙂

    • Míra napsal:

      to vskutku, hlavně že si lidé kupovali lístky na superfinále do sektoru „fanoušků Tatranu“ 😀

    • georg napsal:

      Mě by zajímal proč tady není ani jedna zmínka o šestém zápase Boleslavi s Vítkovicemi. To bylo pro redaktory Florbal. cz daleko do Boleslavi?

  • Florbal.cz = tatran.cz napsal:

    Je zajímavé, že Chodov poprve ve sve historii postoupil do finale extraligy, ale skoro vsechny odstavce zacinaji vetou o Tatranu, 3 ze 7 (!) dokonce slovem Tatran. Taky se muzeme docist, ze chudak Juhan je nemocny a jak famozne chytal Kafka. Sice cest porazenym, ale slava vitezum, Chodov dokazal vyradit „neporazitelny“ Tatran, tak pro zmenu venujte pozornost jemu.

  • Novak napsal:

    smrt tatranuuuuuuuuu konecne jsou venku 😀 😀 to neuveritelne stesti je konecne opustilo a tentokrat je ani rozhodci nepodporil 😀 😀

    • Heja napsal:

      dlouhodoba koncepce „trenera“ tatranu.

      • Stanislav napsal:

        Upřímně??? titul se stěhuje do Vítkovic :DDDD Chodov na ně nemá bohužel :DD..ale dál se tu hádejte baví mě to tu číst..dokonce jsme přestal číst knihy tohle je totiž lepšíí :DDD zdarrr

        • Honza D. napsal:

          Tak přeju Vítkovicím, ale s tou jejich marodkou přišli s Bolkou o tolik sil, že bych to viděl na hodně vyrovnaný SF.

        • Ray napsal:

          A je to tu zas a znovu. Hráči Tatranu nehráli vůbec špatně, ale někteří fanoušci holt nejsou schopni snést porážku, a tak píší podobné primitivní výlevy na internet. Baví tě to číst? Ne, jsi u toho vzteklý a zoufalý a čím víc tě to štve, tím víc v pohodě se budeš snažit ve svých komentářích vypadat 😉

  • heja Chodov napsal:

    To nejlepší pro tenhle sport máme tady. Rovnice, kterou nezaujatý divák znal jako svoje boty – Florbal=titul Tatranu=nudný malý sport, je pryč.
    Mimo jiné rozhodčí? Asi by pískli jenom vraždu. Jestli je to trend moderního florbalu, tak to může být zajímavý.-)

    • Stanislav napsal:

      Upřímě florbal určitě zůstane malým sportem at už je ve finále kdokoliv 😉

      • sun napsal:

        Stanislave, máš i nemáš pravdu.
        BTW. definuj mi, prosím, malý sport?
        Dle platů (profesionálů)?
        Dle členské základny?
        Dle množství přímých přenosů v TV (event. také v jakých časech)?
        Dle počtu diváků?

        • Quido napsal:

          no zatim nepochybne dle divackeho zajmu ( jeden zapas rocne vubec nic neznamena , byt je to posun a vyznamny ) a dle zajmu medii… Tecka.

          • Ray napsal:

            S tím se dá souhlasit a právě z tohoto důvodu je dobře, že Tatran nebude ve finále. A je úplně jedno, kdo ho vyřadil. Stejně tak by bylo dobře, aby dramatické bylo už čtvrtfinále a nebylo prakticky od začátku jasné, kdo postoupí. Nic proti Tatranu, ale fakt, že není ve finále, je pro celou ligu pozitivní. A i Tatranu se třeba bude lépe hledat motivace do dalších sezón.

  • david napsal:

    chodooooooooooov!

  • fanda napsal:

    jednou to muselo přijít, nic netrvá věčně, ale klobouk dolů před klukama s tatranu, na to jakou měli bídnou formu se o to dokázali porvat…blahopřeji chodovu k postupu a řeči o tom, jestli na vítkovice mají nebo nemají jsou úplně zcestné – hraje se jedno utkání a tam se může stát opravdu cokoliv, navíc vítky jsou slušně po boleslavi zdecimovaní, stejně jako vloni vyhraje ten kdo bude mít více štěstí, vítky budou možná pasované do role mírného favorita, ale ta nová situace, že nebudou hrát proti tatranu může být proti nim… uvidíme, každopádně oběma přeji férový a krásný zápas, ať udělají dobrou propagaci této krásné hře

  • Oligarcha napsal:

    Za chodov zaslouzi velkou pochvalu Binder, Tatran z nej byl totalne zoufalej. Kazdopadne vyborne hral taky Kotlas (Brno), dale Zozulak(Pardubice), Wahlgren (swe), Doza (Tatran), Jendrisak(tatran + Havr), obcas zahraje Mikes (Znojmo), Podhrasky(Tatran), tam z tech pouzitelnejch „chodovskejch“ je snad jen Prazak + golmani. Ja absolutne nechapu, jak nekdo muze fandit Chodovu? Komu pak vlastne jako fandite?

    • Tatran napsal:

      Richter(fbs),Natov(future),Ondrusek(brno),Fridrich(znojmo,bohemka),Podhrasky(je z tatranu,ale vyhral se ve futuru), Riebauer(future),Johan. Takze pouzitelny jsou jen Vavra,Deutsch a Kafka v tatranu. Gratuluju. Chodov si toho nema moc vycitat s tatranem. Jen ze chodov nakupoval nedavno. A tatran v prubehu, to je vsak dano tim, ze mel kvalitu uz predtim oproti chodovu.

    • Mike napsal:

      dneska to tak ve sportu chodí, že hráči mění dresy…

    • Hop napsal:

      Pražák je odchovancem Start Nusle = FBC Start98. Stejně jako Ullmann a Heřmanský.

    • ... napsal:

      No on se Pavel Nedvěd taky nenarodil v Římě a Jarda Jágr nevyrostl v juniorce Boston Bruins…:-)

    • david napsal:

      To se ti moc nepovedlo Oligarcho :D… zvykej si na prestupy hracu a na jejich karierni rust, ktery se projevuje i zmenou tymu!

    • Heja napsal:

      Proste parta kluku proti parte kluku a trener hrac proti vyhazovaci a lepsi poradatele.

    • Ray napsal:

      Dám vám radu. Prohrát není ostuda a Tatran se za své výkony rozhodně nemusí stydět. Tím, že si svoji frustraci vybíjíte ve zdejších diskuzích, neděláte svým oblíbeným hráčům zrovna dobrou reklamu. Vydýchejte se, přeneste se přes to hezky v soukromí, svět nekončí 😉

    • jirka napsal:

      Co to meleš?

    • j.b.n. chodov napsal:

      ad. Oligarcha Mně osobně velmi těší poklona Pinkymu. Ale dovoluji si upozornit na fakt, že pětiletého Honzíka Binderů trénoval také pan Cepek, ale starší a bylo to v AZ Havířov…(lední hokej). Takže bychom mu teď jako měli nasadit brusle? Přece je ve sportu běžné,že hráči mění kluby… Ale na florbalu je pěkná jedna věc-ti kluci to hrají doopravdy pro radost. Pro svou-ze hry a ještě navíc ji rozdávají svým fanouškům. Tak do tohoto sportu netahejme nesnášenlivost z fotbalu nebo hokeje… Všimli jste si, že se kluci i v tak vypjatých zápasech minimálně snažili hrát čistě a jak málo bylo trestů? Byla to nádherná série!!! Pro mě jsou kluci z Jižňáku vítězové, ať už superfinále dopadne jakkoli….

      • Oligarcha napsal:

        Bezny to samozrejme je. Florbal je malej sport v plenkach a tym co nakoupi hotovy hrace tomu florbalu vubec nic neprinese. To byla myslenka pokud ji dokazete pres tu euforri vstrebat. Takovy Vitkovice, pokud letos vyhrajou tak by meli dostat tituly rovnou dva

        • Quido napsal:

          Nesmysl, hraci se kupuji, lakaji, meni souteze. Petr Sochman, ktery delal jeste predloni Chodovu kapitana, byl puvodne z Jablonce, se kterym hral treti ligu, pak dostal nabidku z Chodova, protoze v Praze studoval medicinu. A ze nic neprinesl Chodovu, to snad nemuze byt mineno vazne. Kdyz si nekdo vychova hrace a nepotrebuje je stahovat odjinud, tak to je dobre, ale kdyz je nekdo nakoupi a vyhrava, tak je to taky dobre… Proste to tak chodi, ze jdou za lepsim…Nebo on je Manchester United nebo City, Real Madrid nebo treba i ta Barcelona narvana uz roky vlastnima odchovancema??? Fakt ?

          • Oligarcha napsal:

            Az pudes srovnavat Chodov s Barcelonou, tak si prosim znova precti tuhle vetu „Florbal je malej sport v plenkach a tym co nakoupi hotovy hrace tomu florbalu vubec nic neprinese“

          • Quido napsal:

            tak znova, neni vubec podstatne, kde ty hrace vezmete, dulezity je vysledek,viz sveho casu hokejovy Vsetin, kde se praly penize z LTO , ale jak tam ti hraci valeli a nastartovali zajem o hokej na Valassku. Jestli je to velky nebo maly sport , to nehraje vubec roli

          • ----- napsal:

            Není to tak dávno co za Barcelonu nastoupila kompletní jedenáctka odchovanců jejich akademie !!!! Na druhou stranu zadarmo to také není

        • Ray napsal:

          Jenže to je nesmysl. Kolik hráčů, kteří dnes v Chodově září, přicházeli jako hvězdy? Mikeš, Sýkora, Pražák dnes patří ke špičce extraligy a copak je někdo dřív znal? I Jendrišák s Dóžou přišli z toho důvodu, že v Tatranu moc nehráli a dneska patří k absolutním top hráčům ligy. Koho koupil Chodov jako hvězdu? Dá se to říct o Kotlasovi, Zozulákovi, Cepkovi, to je vše. Tvoje argumentace je vycucaná z prstu. Ano, Chodov tyto hráče nevychoval od elévů, ale až v Chodově se tihle hráči vypracovali a to je velký přínos pro florbal.

  • david napsal:

    proboha, jendrisak uz je tam taky alespon ctvrty rok… je to hlavne uplne jedno… prekousni prohru tatranu a svet jde dal…. chodooov!

  • david napsal:

    ted chci videt tu facebookovou chodovskou mapicku!!!! cela modraaa praha!

  • Hruza napsal:

    Vy nadelate. Tuhle sezonu proste Chodov umel na Tatran, Tatran umel na Vitky, Vitky umej na Chodov( tu taktickou prohru v poslednim kole nepocitam). Takze ligu vyhrajou Vitkovice a po Chodovu nestekne pes. Takze zas tak se toho nestalo…

    • Quido napsal:

      uz to, ze vyradili Tatran, ze ho dokazali porazit CTYRIKRAT V RADE, to samo o sobe staci na zapis do historie !!!

      • Modo napsal:

        Presne tak. V CR lze dosahnout peti uspechu:

        1. Vyrazeni Tatranu v playoff
        2. Porazeni Tatranu 4x za sebou
        3. Titul
        4. Stribro
        5. Bronz

      • j.b.n. chodov napsal:

        Tak s tímto tentokrát naprosto souhlasím!!! Kluci z Chodova už navždy zůstanou PRVNÍMI, kteří poslali „božstvo“ z Tatranu předčasně na prázdniny a tu jejich oblíbenou mapku Prahy přemalovali na modro a jim nakonec zůstala jen ta jejich stodola… 😀 (Zlomyslnost není pěkná…,ale ta jejich nadutost a nafrněnost ještě před zahájením semifinále mě štvala…tvářili se,že mají superfinále předplacené) A jestli budou nebo nebudou letošními MISTRY je už v podstatě jedno. Příští sobotu by si měli kluci hlavně UŽÍT a VYCHUTNAT… protože hrdiny se už stali v semifinále!

    • Ray napsal:

      A když náhodou superfinále vyhraje Chodov, dočteme se, že zvítězila neflorbalovost, surovost a že vlastně v jednom zápase nejde o to, kdo je lepší, ale je to jen o náhodě. Ano, z Vítkovic je toto slyšet každoročně. Pro severovýchod naší republiky skutečně není vyřazení Tatranu nic zajímavého, jelikož podle komentářů hráčů a trenérů tamějšího týmu už léta morálně vítězí pouze Vítkovice, takže co nějaký Tatran, že? 🙂

  • JB napsal:

    v ČR fandím Tatranu, ale když 4x za sebou prohraje, tak je ve finále asi ten správný a pro český florbal je změna dobrá. Však i ve Švýcarsku letos nebude mistrem Wiler, ve Švédsku Storvreta a ve Finsku bych řekl, že po letošní suverénní obhajobě titulu SPV přebralo nadvládu místo SSV. Holt letos to nejede podle nalajnovaných papírových předpokladů.

  • Kokta napsal:

    Kája Gott nevyhrál slavíka, Tatran končí v semifinále. Svět se zbláznil, držte se

  • :-D napsal:

    Jirkovo Jakoubkovi ty vítězství prostě nejsou souzený…:-D…ale tak první trenér v tatranu bez finále taky neni špatný titul…:-D…

  • Jirka napsal:

    Informace pro hráče Tatranu: O2 aréna otevřela na superfinále i druhé patro. Nebojte lístky budou.

  • Alt napsal:

    Tos to teda Tatranu natrel, asi se zblaznej z toho, ze nebudou mit tenhle rok 16. titul. Co zblaznej, podle me se vsichni hromadne obesej:D:D Az se Chodov dostane 20x za sebou do finale, tak se pak muze i treba posmivat. Vidim, ze pro Chodov je vetsi uspech, ze vyradil Tatran, nez pripadne vitezstvi v SF. Ke kteremu stejne nejspise nedojde. To, ze ted Chodov vyradil totalne z formy hrajici Tatran na Vitkovice s velkou pravdepodobnosti stacit nebude:)

    • j.b.n. chodov napsal:

      Někdo si tu plete radost z postupu s posměchem…to není jedno a to samé… On to je spíš Tatran, co se svým soupeřům obvykle vysmívá a kouká na ně s patra! Takže se pak nemůže divit,že si občas někdo rýpne!

    • Pravda napsal:

      Viděl jsem všechny zápasy semifinále Tatranu a Chodova a ubližujete svým vlastním, když tu píšete, jak hráli mizerně a byli mimo formu. Tatraňáci do toho dali uplně všechno, makali na 100% a chtěli stejně moc jako Chodováci. Jenže každý tým dokáže hrát z určité míry jen to, co mu dovolí soupeř. Tatran byl letos vynikající, ale Chodov byl prostě o trochu lepší.

      • Ray napsal:

        Přesně tak. Tatran hrál dobře a viděli jsme čtyři skvělá vyrovnaná utkání, v jednom dalším byl jasně lepší Tatran, v jednom Chodov. Není fér snižovat jejich výkon jen kvůli frustraci některých fanoušků, kteří nejsou schopni snést porážku. Hráči to zvládli daleko lépe.

      • j.b.n. chodov napsal:

        Svatá PRAVDA…. ! Byly to nádherné zápasy…plné napětí…nasazení…bez úmyslných hrubostí… Opravdu krásný florbal! Jen tak dál!!!

  • pro florbal.cz!!! napsal:

    Kdyby Tatran postoupil do finále je tady minimálně 50 článků! Postoupil Chodov a je tady opět jenom jeden. Moc zaujatý….

    • j.b.n. chodov napsal:

      Přesně tak…a taky by ČT tak záhadně neměnila program, aby co nejméně lidí vidělo, že plným nasazením, vůlí a spoluprací celého kolektivu lze porazit „neporazitelné“…

Napsat komentář

*